SVT:s låt "Snoppen och snippan" barnförbjuds på nätet.SVT:s låt "Snoppen och snippan" barnförbjuds på nätet.
SVT:s låt "Snoppen och snippan" barnförbjuds på nätet.
Så här ser det ut när man försöker titta på snippa- och snopplåten på Youtube.Så här ser det ut när man försöker titta på snippa- och snopplåten på Youtube.
Så här ser det ut när man försöker titta på snippa- och snopplåten på Youtube.

Nu barnförbjuds SVT:s snippa- och snopplåt

Publicerad

"Här kommer snoppen i full galopp".

SVT:s tecknade snippa- och snopplåt, som väckte stora reaktioner världen över i förra veckan, förbjuds nu för barn.

För att se videon måste du nu vara över 18 år, skriver DN.

Barnkanalens snippa och snopp-låt har de senaste dagarna varit en het potatis. Svenska föräldrar har rasat – medan amerikanska medier har hyllat den trallvänliga barnvisan med tecknade, dansande könsorgan i videon.

"Vill du veta varför svenskar är bättre än oss? För att de kan ha dansande snoppar och vaginor i barnprogrammen", skrev bland annat sajten Daily Dot i går.

Måste vara 18 år

Men nu kommer nästa vändning i historien. Videon, som ska visas i SVT Barnkanalens program "Bacillakuten" riktar sig främst till barn under sex år. Men på Youtube, där videon är publicerad, måste man vara 18 år för att få tittade på de tecknade snipporna och snopparna, skriver Dagens Nyheter.

"Olämpligt för vissa användare"

Videon är så kallat "vuxenklassad" och försedd med en varningsskylt från Youtube som berättar att klippet kan vara "olämpligt för vissa användare".

På en vecka har "Snoppen och snippan" fått nästan en miljon visningar på Youtube.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag