Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nu barnförbjuds SVT:s snippa- och snopplåt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
SVT:s låt "Snoppen och snippan" barnförbjuds på nätet.
Så här ser det ut när man försöker titta på snippa- och snopplåten på Youtube.

"Här kommer snoppen i full galopp".

SVT:s tecknade snippa- och snopplåt, som väckte stora reaktioner världen över i förra veckan, förbjuds nu för barn.

För att se videon måste du nu vara över 18 år, skriver DN.

Barnkanalens snippa och snopp-låt har de senaste dagarna varit en het potatis. Svenska föräldrar har rasat – medan amerikanska medier har hyllat den trallvänliga barnvisan med tecknade, dansande könsorgan i videon.

"Vill du veta varför svenskar är bättre än oss? För att de kan ha dansande snoppar och vaginor i barnprogrammen", skrev bland annat sajten Daily Dot i går.

Måste vara 18 år

Men nu kommer nästa vändning i historien. Videon, som ska visas i SVT Barnkanalens program "Bacillakuten" riktar sig främst till barn under sex år. Men på Youtube, där videon är publicerad, måste man vara 18 år för att få tittade på de tecknade snipporna och snopparna, skriver Dagens Nyheter. 

"Olämpligt för vissa användare"

Videon är så kallat "vuxenklassad" och försedd med en varningsskylt från Youtube som berättar att klippet kan vara "olämpligt för vissa användare".

På en vecka har "Snoppen och snippan" fått nästan en miljon visningar på Youtube.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.