Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nu avslöjar Markoolio bluffen i TV4-program

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Marko "Markoolio" Lehtosalo lurade alla när han sökte till "Sveriges mästerkock".
Foto: Olle Sporrong
Leif Mannerström, 74, berättar att han blev väldigt överraskad när Marko klev in.
Foto: Robin Aron

Marko "Markoolio" Lehtosalo lurade alla när han sökte till "Sveriges mästerkock".

Nu avslöjar han att allt bara var en bluff.

– Jag tror inte juryn såg igenom det. Jag höll masken rätt bra, berättar han.

I kvällens avsnitt av "Sveriges mästerkock" bjuder Marko "Markoolio" Lehtosalo, 40, på en stor överraskning när han dyker upp på audition. Han lagar en korvgryta efter sin mamma Irmas recept.

I ett mejl till Expressen avslöjar nu Markoolio att allt bara var en bluff. Idén kom till honom när jurymedlemmen Markus Aujalay gästade radioprogrammet Rix Morronzoo och bjöd på räkmacka.

– Jag tänkte att jag kunde glida in på ett bananskal och presentera en maträtt för juryn som har gått i generationer i min finska släkt! Den fantastiska finska korvsoppan, berättar han.

Marko berättar att det var väldigt läskigt att stå inför juryn med detta uppsåt.

– Jag var livrädd. Försökte skämta med dem. Men det kändes som ingen skrattade och de tittade på mig med allvarlig blick, förklarar han.

Frågar om han är seriös

Juryn anade oråd. Markus Aujalay ställer honom mot väggen direkt i programmet och frågar om Marko är seriös. Något han påstår att han är. Även om han var livrädd inför juryn så verkar hans bluff inte ha genomskådats.

– Jag tror inte juryn såg igenom det. Jag höll masken rätt bra, säger han.

Leif Mannerström, 74, berättar att han blev väldigt överraskad när Marko klev in.

– Jag blev så paff när han klev in. Jag gillar honom, det är en bra kille. Ett tag trodde man ju faktiskt att han blåste oss. Men jag tror inte det. Jag tror verkligen han var seriös, berättar Mannerström.

Blev glatt överraskad

Juryns nya medlem Mischa Billing, 48, var också glatt överraskad när Markoolio dök upp och hon var övertygad att hans medverkan var seriös.

– Vi frågade ordentligt om det var på riktigt. Vi ville ju inte riskera att ge ett förkläde till någon som inte är seriös i stället för någon som verkligen vill gå vidare. Han bedömdes på samma villkor som alla andra, förklarar Billing.

"Sveriges mästerkock" sänds i kväll i TV4 kl 20.00.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.