Chris Kläfford när han var med i Idol år 2010Chris Kläfford när han var med i Idol år 2010
Chris Kläfford när han var med i Idol år 2010
När han var med 2011.När han var med 2011.
När han var med 2011.
Och här 2015.Och här 2015.
Och här 2015.
Chris Kläfford i årets säsong av Idol, 2017 Foto: OLLE SPORRONGChris Kläfford i årets säsong av Idol, 2017 Foto: OLLE SPORRONG
Chris Kläfford i årets säsong av Idol, 2017  Foto: OLLE SPORRONG

Nu avslöjar Chris Kläfford sanningen om förändringen

Publicerad
Uppdaterad

Chris Kläfford har inte bara bytt namn under sin artistkarriär.

Utseendet har förändrats enormt – något som han nu berättar om: 

- Jag har haft kort hår och skaffat skägg, säger den 28-årige "Idol"-favoriten.

Det är kanske inte så underligt att tittarna först inte kände igen Chris Kläfford, trots att han varit på auditions för "Idol" tre gånger tidigare: 2010, 2011 och 2015.

Något som TV4 aldrig berättade under Kläffords första uppträdande i årets "Idol". 

2010 hade Kläfford kortklippt stubbat hår och kortare hakskägg, 2011 var håret halvlångt och blonderat och 2015 hade skägget blivit större. I årets "Idol" är såväl huvudhåret, som Chris gärna har i en "man bun" (manstofs), som skägget långt.

Ditt utseende har förändrats rätt mycket sedan du sökte till "Idol" första gången, 2010, då du hade kort hår och inget skägg?

- Alla ändrar ju sitt utseende! Alla åldras ju. Det känns väldigt bra att se mig själv i skägg. 2015 hade jag skägg och kort hår, nu har jag sparat ut håret, men jag är fortfarande ungefär samma person inuti.

Många håller på mycket med sitt skägg. Hur har du hand om ditt?

- Jag fönar skägget varje dag när jag har duschat, annars kan det bli "fizzigt". Sedan har jag i skäggolja och ibland har jag i ett slags vax. Annars blir skägget burrigt. Trimma brukar jag göra själv, men när skägget blir för långt åker jag till barberare.

 

LÄS MER: TV4 har mörkat hemligligheten om tittarfavoriten Kläfford 

 

Fixar du ögonbrynen också?

- Senast jag klippte skägget kom frisören fram med trådar och frågade "kan jag?". Jag förstod inte vad han menade. Jag satt och grät med tårar innanför ögonlocken för att det gjorde så ont... Det var inte roligt.

Men utseendet spelar lite roll då man är artist?

- Jag gör det mest för att känna mig fin och fräsch, då mår man lite bättre.

Hur pass sams är du med ditt utseende nu?

- Jag bryr mig inte så mycket, jag vill bara känna mig fräsch.

Tidigare uppträdde du under ditt vanliga namn Christoffer Sjögren. Berätta om hur det gick till när du tog artistnamnet "Kläfford"?

- När jag och mina bröder föddes kom det på tal att vi skulle heta Kläfford som är ett gammalt släktnamn från min farfar, men min mamma tyckte inte det. Nu på äldre dar kände jag att Kläfford är fint och lite udda, så då lade jag till det till mitt namn. Chris Kläfford klingar också bättre som artistnamn.

 

LÄS MER: Sambon om livet med Chris Kläfford 

Är sambo med Bob och husse till LaVey

NAMN: Christoffer Kläfford Sjögren.

ÅLDER: 28.

YRKE: Trubadur.

BOR: Tvårumslägenhet i Lindesberg.

FAMILJ: Sambon Linda Bob Linger, 29, personlig assistent/konstnär. Pitbullhunden LaVey, 6.

AKTUELL: Storfavorit i TV4:s "Idol" som sänds fredagar klockan 20.00.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag