Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nu återvänder "The Hoff" till Sverige igen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
David Hasselhoff slog igenom som skådespelare i serien Bay Watch.
Foto: Planet Photos
David Hasselhoff rockar loss Nickeldorf i Österrike. Snart kommer han till Sverige igen.
Foto: Herbert P. Oczeret / Epa / Tt
David Hasselhoff tar med sig bland andra Samantha Fox som var oerhört populär på 80-talet.
Foto: Edv / Splash News
David Hasselhoff var på gott humör när han gästade Gumball 3000 i London nyligen.
Foto: Alpha Press

Han kan själv räkna sig till skaran 80-talsikoner.

Nu kommer David Hasselhoffs "Celebrate The 80's & 90's" till Malmö - med artister som Samantha Fox, Bananarama och Sveriges egen Dr Bombay.

– Han har ett stort hjärta för Sverige, säger Catarina Oscarsson, presskontakt på Live Nation.

De tog nittiotalet och åttiotalet med storm. Sedan har det varit relativt tyst.

Nu samlar David Hasselhoff artister som Scooter, Bananarama, Samantha Fox, Vengaboys, Alice Deejay och Solid Base för ett riktigt nostalgiparty.

Dr Bombay gör comeback

Inte nog med det - svenska 90-talsstjärnan Dr Bombay gör comeback i showen. Och det är inte första gången. Redan för två år sedan var han med när showen "We love the 90's" sattes upp på just Malmö arena. Då med Markoolio som konferencier.

– Jag har plockat fram honom då och då. Han har sjungit för hemlösa på julafton. Jag vill sprida glädje medelst honom och bryr mig inte så mycket om gage och sånt, sa Jonny Jakobsen, som han heter egentligen, då om att plocka fram sin gamla hitmaskin.

Nu är gänget bakom showen tillbaka med ett liknande koncept - denna gång alltså med The Hoff i huvudrollen. "Knight Rider"- och "Baywatch"-stjärnan återvänder nu till Sverige efter vårens "Hasselhoff - en svensk talkshow" i TV3.

"The Hoff" är värd för showen

Catarina Oscarsson, presskontakt på Live Nation, berättar att det är David Hasselhoff som är värd för kvällen och showen är även hans koncept.

– Det är en turné som görs i Europa i höst så det är han som står bakom det. Han har ett stort hjärta för Sverige med tanke på att han under våren har varit här och haft sin egen talkshow. Jag vet att han tycker att det är väldigt kul att komma tillbaka till Sverige i höst, säger hon.

"Celebrate The 80's & 90's" till Malmö arena den 11 oktober - efter sommarens inplanerade besök i bland annat Frankrike, Slovakien och Belgien.

Malmö blir enda skandinaviska stoppet på turnén och biljetterna börjar släppas den 25 juni.

Tre timmar lång show

På sin hemsida skriver man att showen är 3 timmar lång och förutom artisterna bjuder man på "retrovideos, pyroteknik och lasereffekter".

Och även om nittiotalet vävs in är det åttiotalet som är det stora temat.

– Parketten kommer att vara som ett stort dansgolv, så att det är ingen sittande publik. Det är helt enkelt ett åttiotalsparty. En revival för det glada åttiotalet, säger Catarina Oscarsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.