Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu åtalas Joakims och Jonnas förföljare

Enligt Joakim Lundell har mannen följt dem under flera år.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Åtalet omfattar flera fall av olaga hot och sexuella ofredanden mot paret mellan juni och juli i år.Foto: Julia Dansarie
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PRESSBILD

Joakim och Jonna Lundell har flera gånger påtalat trakasserierna från personen som, enligt paret, förföljt dem i flera år. 

Nu väcks åtal om olaga förföljelse mot den unge mannen.

”Ingen ska behöva uppleva denna mardrömssituation som mina klienter levt med under en längre tid”, skriver advokaten Elisabeth Massi Fritz till Expressen.

Den unge mannen ska ha trakasserat familjen under ett års tid. Joakim och Jonna Lundell har tidigare berättat att de har utsatts för mordhot – och under året har Joakim varit i kontakt med polisen flera gånger.

Enligt Joakim Lundell har mannen följt dem under flera år.

– Han har lagt ut videoklipp där han leker mig och Jonna och verkligen gått in i rollerna. Det var fina meddelanden i början men sedan när vi fick Lunabelle så vände det, har Joakim Lundell tidigare beskrivit för Expressen.

Den 25 juli fick den unge mannen kontaktförbud. Nu väcks åtal mot honom, enligt stämningsansökan från åklagarmyndigheten.

Åtalet: Hotade paret och deras barn

Enligt stämningsansökan ska mannen ställas till svars för olaga förföljelse. Åtalet omfattar flera fall av olaga hot och sexuella ofredanden mot paret mellan juni och juli i år.

Mannen citeras och ska ha uttryckt bildliga hot av våldsam och sexuell karaktär mot paret och deras barn.

Enligt åtalet har han lagt ut bilder på Joakim och Jonnas dotter, publicerat parets kontakt- och adressuppgifter i sociala medier och berättat om hotfulla fantasier där målsägandena dödas.

Mannen ska, enligt stämningsansökan, bland annat skrivit till Jonna Lundell att ”jag ska knulla dig” och kallat henne ”din jävla fitta” samt uttalat hot mot parets barn.

Mannen ska också ha skickat en bild på Joakim Lundells bil för att ”insinuera att han vistats nära målsägandenas fordon”.

Elisabeth Massi Fritz företräder paret. Foto: PRESSBILD

Advokaten: ”Mardrömssituation”

Advokaten Elisabeth Massi Fritz företräder Joakim och Jonna Lundell. I en kommentar till Expressen skriver hon: 

”Ingen ska behöva uppleva denna mardrömssituation som mina klienter levt med under en längre tid. Det enda mina klienter vill är att förföljelsen av dom ska upphöra. Nu ser vi fram emot en prövning av åtalet och rättegången inleds nästa vecka.”

Den unge mannen som åtalas för olaga förföljelse mot Joakim och Jonna Lundell åtalas också för olaga hot mot en annan person. Hoten ska ha riktats mot målsäganden och även mot hens arbetsgivare vid två tillfällen mellan juni och juli.

Se paret Lundell frågas ut  i Q&A:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.