Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nova Luther, 15, storhyllas i ”Idol”: ”Det var nervöst”

Här gör Nova, 15, succé i TV4:s "Idol"
För Alexander Kronlund var det ett självklart val att skicka vidare Nova Luther till slutaudition.
Anders Bagge var ivrigt att få framföra sina åsikter om Novas framträdande: ”Jag kan inte hålla mig, jag älskar dig”.
Kishti Tomita sa att hon var gråtfärdig av lycka efter Nova Luthers framträdande.

Nova Luther, 15, rivstartade ”Idol” 2020 med att superhyllas av juryn. 

Nu berättar hon att det tog lång tid att smälta alla intryck efter sin audition. 

– Det var först efter ett tag som allt sjönk in, säger hon. 

Nova Luther, 15, har växt upp med ”Idol” och är nästan lika gammal som själva programmet. När åldern slog in tipsade hennes pappa TV4 om dotterns talang och inom kort hörde kanalen av sig och frågade om hon ville medverka i programmet. 

Svaret blev ett solklart ”ja” och Nova Luther tog sig till audition i Stockholm för att framföra Alicia Keys låt ”If I aint got you”. 

Det blev en succé och efter uppträdandet kunde juryn inte bärga sig för att få framföra sina lovord till den unga artisten. 

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag är bara gråtfärdig av lycka. Det blir ett ja, säger Kishti Tomita. 

Nova Luther: ”Det var nervöst” 

Nova Luther tog sig till slutaudition med besked. Efter att ha följt ”Idol” i stort sett hela livet så kändes det nervöst att äntligen få ställa sig framför juryn och sjunga. 

– De är trots allt Idol-juryn och de kan sina grejer. De sitter där av en anledning. Tidigare har man bara sett dem på tv och nu var jag helt plötsligt där framför dem. Klart det var nervöst, säger Nova Luther. 

Hon berättar att allt gick väldigt snabbt och att det var mycket intryck på en och samma gång. Nova var heller inte beredd på att hon skulle hyllas så mycket av juryn. 

– Det kändes helt fantastiskt. Jag tror nästan att den känslan jag hade då bäst kan beskrivas som eufori. Det var så mycket att jag inte riktigt kunde ta in det. Det var först efter ett tag som allt sjönk in. 

Artistkarriären har bara börjat och hon befinner sig just nu i processen att hitta vem hon vill vara som artist och skapare. Målet i framtiden är att slå stort och kunna leva på musiken. 

– Jag vill att många lyssnar på mina låtar och att folk vet vem jag är. Förhoppningen är att få jobba med musik, hitta mitt sound och att jag får spela inför mycket människor. 

Första ”Idol”-veckan sänds måndag till torsdag 20.00 i TV4 och TV4 Play.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.