Nours beslut för sonen: ”Har rätt till sin integritet”

Foto: Instagram
Foto: KEVIN CHANG/DN/TT / DN TT NYHETSBYRÅN

På Instagram delar Nour El Refai regelbundet med sig av mammalivet med sonen Sami, som hon har med kärleken Henrik Schyffert.

Men komikern har tagit ett beslut för att skydda sitt barns integritet – och väljer att inte visa hans ansikte.

”Mitt barn har rätt till sin integritet och väljer själv när han är stor nog om och när han vill publicera bilder på sig själv”, skriver hon i en Instagramkommentar, skriver Hänt.

Det var i oktober förra året som humorparet Nour El Refai, 32, och Henrik Schyffert, 51, fick barn tillsammans, då sonen Sami kom till världen.

Sedan dess har El Refai frikostigt delat med sig av sitt nya mammaliv med dess upp- och nedgångar, och skrivit om både kärleken till sonen och problemet med oönskade råd och kritik från främlingar.

”Mitt barn har rätt till sin integritet”

Men även om hon med jämna mellanrum lägger upp bilder på sin bebis på sociala medier, så har Nour El Refai valt att inte visa upp hans ansikte på Instagram. Beslutet att hålla sonens ansikte privat förklarar hon i en Instagram-kommentar, något Hänt har uppmärksammat.

”Mitt barn har rätt till sin integritet och väljer själv när han är stor nog om och när han vill publicera bilder på sig själv”, skriver Nour El Refai i kommentaren.

På midsommarafton valde komikern att lägga upp en bild på sig och sonen när de är midsommarfina med blomsterkransar i håret – och Samis ansikte är täckt med en emoji föreställande ett bebisansikte. Bilden har gillats över 29 000 gånger, och bland kommentarerna är det flera som både har förståelse men också hyllar hennes beslut att värna om barnets integritet.

Expressen har sökt Nour El Refai för en kommentar.

https://www.instagram.com/p/CBoO-tbJ7sk/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.