Nour El Refai ryter ifrån – trött på kommentarerna från äldre män

Nour El-Refai.
Foto: SVT
Nour El-Refai.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Nour El Refai är trött på att bli tillsagd av äldre män när hon använder sin mobil samtidigt som hon är ute med barnvagnen.

På Instagram berättar komikern nu om ett sådant möte, och slår tillbaka mot kritiken.

”Starkt meddelande från generationen män som tog ut 5% av föräldrarledigheten”, skriver Nour El Refai på Instagram.

Komiker och skådespelaren Nour El Refai, 32, blev mamma i oktober, när hon födde sonen Sami, som hon har tillsammans med kärleken Henrik Schyffert.

El Refai har tidigare delat med sig av hur hon fått oombedda föräldraråd sedan hon blev mamma, och det verkar inte heller bli bättre med tiden.

Nu är profilen trött på att få kommentarer från äldre män när hon använder mobilen samtidigt som hon är ute med sonen i barnvagnen.

”Upp med en hand alla mamas som blivit tillsagda av en 60+ göbbe att inte kolla i mobilen när ni går med vagn? Ska tillägga att jag också fått beröm av samma kategori för att jag inte kollar i mobilen”, skriver Nour El Refai på Instagram.

”Starkt meddelande”

Komikern berättar att hon stod i godan ro på en gångväg med sonen sovandes i vagnen, när en man plötsligt tyckte att hon var för ouppmärksam.

”Jag står alltså stilla, intryckt i kanten på en otrafikerad GÅNGväg med sovande Sami i vagn och messar om allergier med @stilljustacliche och göbbe 60+ på cykel plingar och ropar ”håll gärna ögonen framåt och inte i telefon du som har vagn å allt”. Starkt meddelande från generationen män som tog ut 5% av föräldrarledigheten”, skriver komikern.

Bland kommentarerna är det många som känner igen sig i situationen, eller som har fått råd de inte bett om när de är ute med sina barn.

Expressen har sökt Nour El Refai.


https://www.instagram.com/p/CDAx9RupEdc/

Schyfferts beslut kring sitt arv

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.