Nour El-Refai berättar om när hon dömdes för sexuellt ofredande. Foto: EERO HANNUKAINEN / /IBLNour El-Refai berättar om när hon dömdes för sexuellt ofredande. Foto: EERO HANNUKAINEN / /IBL
Nour El-Refai berättar om när hon dömdes för sexuellt ofredande.  Foto: EERO HANNUKAINEN / /IBL
Det var under inspelningen av TV4:s "Raj raj" som händelsen inträffade. Foto: FOTO: ANDREAS LUNDBERG/TV4 / TV4Det var under inspelningen av TV4:s "Raj raj" som händelsen inträffade. Foto: FOTO: ANDREAS LUNDBERG/TV4 / TV4
Det var under inspelningen av TV4:s "Raj raj" som händelsen inträffade.  Foto: FOTO: ANDREAS LUNDBERG/TV4 / TV4
Nour El-Refari dömdes till dagsböter för sexuellt ofredande 2007. Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESSNour El-Refari dömdes till dagsböter för sexuellt ofredande 2007. Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESS
Nour El-Refari dömdes till dagsböter för sexuellt ofredande 2007. Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESS

Nour El Refai om sexdomen: ”Är ingenting jag skäms för”

Publicerad

Den kända komikern Nour El Refai dömdes 2007 för sexuellt ofredande efter att ha blottat brösten för en man i Humlegårdsparken i Stockholm.

Brottet begicks som en del av TV4:s humorprogram ”Raj raj” – nu berättar Nour El Refai om domen.

– Det är inget jag skäms för, säger hon i SVT-programmet ”Sverige”.

Nour El Refai, 30, spelade år 2007 in TV4:s humorprogram "Raj raj" tillsammans med komikern Cecilia Forss. Ett underhållningsprogram som filmades med dold kamera.

I ett avsnitt visade El Refai sina bröst för en man i Humlegårdsparken i centrala Stockholm. I SVT-programmet ”Sverige” väljer komikern nu att berätta om händelsen. 

– Under ett par år var jag pretentiös skådespelare och ville inte prata om det, men nu tycker jag att ”va kul det var när jag var 18 år och visade rattarna”. Det är inget jag skäms för, säger hon i programmet. 

”Det är ingenting jag skäms för”, säger Nour El Refai om domen för sexuellt ofredande.Foto: YLWA YNGVESSON

"Jag har bett om ursäkt"

Komikern ångrar inte händelsen i parken.  

– Nej, för jag har inte handlat fel på något sätt. Och jag har ju bett om ursäkt. Däremot kan jag tycka att det är sorgligt att en människa känner sig kränkt. Det var inget sexuellt över det. Det är därför det är så befängt, sa hon när domen kom 2007.

Nour El Refai dömdes att betala 10 800 kronor i dagsböter för sexuellt ofredande.

 

LÄS MER: Kvinnliga komiker i nytt metoo-upprop 

Nour El Refai fick ta emot pris på Expressens kulturfest. Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Prisbelönad föreställning 

Nour El Refai har de senaste två åren varit ute på en rikstäckande turné med föreställningen ”En komisk depression”. En hyllad föreställning som handlar om hennes uppväxt, utveckling och karriär, samt strukturella samhällsproblem. 

Föreställningen tilldelades Expressens satirpris Ankan 2017, vilket är Sveriges enda satirpris. 

– Jag är skitglad för priset. Samtidigt är jag inte så säker på var gränsen går mellan humor, ironi, satir. Spontant tänker jag på program som ”Tankesmedjan” med Liv Strömquist, det hon gör är politiskt och väldigt roligt och supersmart. Vettiga åsikter som man inte kan värja sig mot. Det är satir för mig, sa hon då. 

Nour El Refai debuterade i det svenska humorprogrammet "Hus i helvete" tillsammans med Cecilia Forss 2005. I dag är hon en av Sveriges mest uppmärksammande komiker.

Expressen har sökt Nour El Refai.

 

LÄS MER: "Jag vill säga KÄFTEN till killarna" 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag