Nour El Refai om sexdomen: ”Är ingenting jag skäms för”

Nour El-Refai berättar om när hon dömdes för sexuellt ofredande.
Foto: EERO HANNUKAINEN / /IBL
Det var under inspelningen av TV4:s "Raj raj" som händelsen inträffade.
Foto: FOTO: ANDREAS LUNDBERG/TV4 / TV4
Nour El-Refari dömdes till dagsböter för sexuellt ofredande 2007.
Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESS

Den kända komikern Nour El Refai dömdes 2007 för sexuellt ofredande efter att ha blottat brösten för en man i Humlegårdsparken i Stockholm.

Brottet begicks som en del av TV4:s humorprogram ”Raj raj” – nu berättar Nour El Refai om domen.

– Det är inget jag skäms för, säger hon i SVT-programmet ”Sverige”.

Nour El Refai, 30, spelade år 2007 in TV4:s humorprogram "Raj raj" tillsammans med komikern Cecilia Forss. Ett underhållningsprogram som filmades med dold kamera.

I ett avsnitt visade El Refai sina bröst för en man i Humlegårdsparken i centrala Stockholm. I SVT-programmet ”Sverige” väljer komikern nu att berätta om händelsen. 

– Under ett par år var jag pretentiös skådespelare och ville inte prata om det, men nu tycker jag att ”va kul det var när jag var 18 år och visade rattarna”. Det är inget jag skäms för, säger hon i programmet. 

”Det är ingenting jag skäms för”, säger Nour El Refai om domen för sexuellt ofredande.
Foto: YLWA YNGVESSON

"Jag har bett om ursäkt"

Komikern ångrar inte händelsen i parken.  

– Nej, för jag har inte handlat fel på något sätt. Och jag har ju bett om ursäkt. Däremot kan jag tycka att det är sorgligt att en människa känner sig kränkt. Det var inget sexuellt över det. Det är därför det är så befängt, sa hon när domen kom 2007.

Nour El Refai dömdes att betala 10 800 kronor i dagsböter för sexuellt ofredande.


LÄS MER: Kvinnliga komiker i nytt metoo-upprop 

Nour El Refai fick ta emot pris på Expressens kulturfest.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Prisbelönad föreställning 

Nour El Refai har de senaste två åren varit ute på en rikstäckande turné med föreställningen ”En komisk depression”. En hyllad föreställning som handlar om hennes uppväxt, utveckling och karriär, samt strukturella samhällsproblem. 

Föreställningen tilldelades Expressens satirpris Ankan 2017, vilket är Sveriges enda satirpris. 

– Jag är skitglad för priset. Samtidigt är jag inte så säker på var gränsen går mellan humor, ironi, satir. Spontant tänker jag på program som ”Tankesmedjan” med Liv Strömquist, det hon gör är politiskt och väldigt roligt och supersmart. Vettiga åsikter som man inte kan värja sig mot. Det är satir för mig, sa hon då. 

Nour El Refai debuterade i det svenska humorprogrammet "Hus i helvete" tillsammans med Cecilia Forss 2005. I dag är hon en av Sveriges mest uppmärksammande komiker.

Expressen har sökt Nour El Refai.


LÄS MER: "Jag vill säga KÄFTEN till killarna" 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.