Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nour El Refai i tårar efter tuffa familjebeslutet

Nourl El-Refai måste göra sig av med katterna Jalmert och Rosling på grund av Henrik Schyfferts och sonen Samis kattallergi.
Foto: KEVIN CHANG / DN TT NYHETSBYRÅN
Katterna Jalmart och Rosling söker nu en ny kärleksfull familj.
Foto: Instagram
Nourl El-Refai måste göra sig av med katterna Jalmert och Rosling på grund av Henrik Schyfferts och sonen Samis kattallergi.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Komikern Nour El Refai har tvingats fatta ett tufft beslut. 

På grund av Henrik Schyfferts och sonen Samis kattallergi måste hon göra sig av med kissekatterna Jalmert, 8, och Rosling, 5. 

”Det är med tårar som rinner när jag skriver det här men jag måste söka nytt hem till mina älsklingar”, skriver hon. 

Nour El Refai är i kattsorg. Henrik Schyfferts och sonen Samis kattallergi gör att hon måste hitta ett nytt hem till katterna Jalmert och Rosling.

”Det är med tårar som rinner som jag skriver det här men jag måste söka nytt hem till mina älsklingar Jalmert och Rosling. Dom har sen två år tillbaka bott hos min mamma på grund av att Henrik är allergisk. Eftersom vi har två ställen så gick det att ha både katter och Henrik ett tag men med barn så behöver vi kunna bo hos varandra utan att han blir sjuk”, skriver komikern på Instagram. 

Sonen Samis allergi har märkts av när han varit hemma hos Nours mamma, som han träffar flera gånger i veckan, och situationen har nu blivit helt ohållbar. Komikern betonar att det just är ett nytt hem hon söker för katterna, och inte tips på hur man blir av med allergier. 

”Jag älskar dom så mycket och det viktigaste är att dom hamnar rätt. Jag vill att det är sista gången dom behöver flytta. Så du måste ha ett fast boende”. 

Rosling är en snackig katt

Jalmert är en åtta år gammal bondkatt och Rosling en fem år gammal sibirisk katt. Båda är innekatter, men Rosling kan gå med sele vid behov. Nour beskriver katterna som bortskämda och ohyfsade, med stort behov av uppmärksamhet. 

”Jalmert börjar varje morgon med att tvätta rent sig själv samt ditt ansikte. Detta är något du måste älska. Dom vill vara där du är även när du går på toa. Du måste älska att ha två riktigt needy närgående katter som slåss om din uppmärksamhet och sen ger fan i dig när du är sugen på gos”. 

Rosling är mer den snackiga typen och följer gärna med till badet och duschen. Då sjunger han ofta ”kattsången”. 

”Dom jagar varann och slåss som syskon men dom älskar varandra och behöver få komma till samma hem. Finns det bebisar eller planer på bebis så passar det inte ihop med dom här två. Dock går äldre barn bra. Jag söker dig som kan älska dom som jag gör. Du, kattgalning, som tycker katter är bättre än människor och vill avguda dom här två älskade svinen”. 

Expressen har sökt Nour El Refai. 

https://www.instagram.com/p/CD1qyUZpq_W/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.