Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nours tårar efter saboterade showen

I ett inlägg på sin Instagram berättar hon om händelsen.
Foto: MIKAEL SJÖBERG
Nour El Refai fick sitt framträdande saboterat på Norra Brunn.
Foto: SARA STRANDLUND

Nour El Refai fick sitt framträdande saboterat på Norra Brunn. 

I ett inlägg på sin Instagram berättar hon om händelsen.

"Igår kväll var en sån där kväll man har mardrömmar om som ståuppkomiker. En sån kväll som hade fått mig att aldrig ställa mig på en scen igen, om det hänt för några år sen", skriver hon.

Komikern Nour El Refai fick sitt framträdande på Norra Brunn saboterat under onsdagskvällen.

I ett inlägg på sin öppna profil på Instagram berättar hon om händelsen då ett gäng i publiken förstörde hennes framträdande.

"Igår kväll var en sån där kväll man har mardrömmar om som ståuppkomiker. En sån kväll som hade fått mig att aldrig ställa mig på en scen igen, om det hänt för några år sen.", skriver hon i det långa inlägget som fortsätter: 

"När jag gick upp på scen satt ett stort gäng killar till höger om mig och gick in för att totalt sabotera mitt uppträdande."

Nour El Refai beskriver händelsen som en mardröm och berättar vidare om hur kvällen utvecklade sig då en man lade upp sina ben på scenen och inkräktade på hennes område samtidigt som han pratade högt och kritiserade hennes show.


LÄS MER: Nour El Refai om Henrik Schyffert 


När hon ber mannen sluta räcker han fingret, gäspar och undrar när hon ska sluta.

"Den ena, 30 cm ifrån mig, en kille som är dubbelt så stor som jag, sitter med sitt ben upp på scen och manspreadar, och minskar det lilla utrymme jag redan har. Han har benet upp, men han sitter ändå tydligt med huvudet vänt ifrån mig och pratar högt om hur dåligt han tycker det är. Jag buffar på hans ben och ber han ta bort det eftersom han har den på min arbetsplats. Han tar ner det och räcker fingret och blir ännu mer högljudd med sina vänner, som ingen i sällskapet säger åt honom att sluta. Han lutar sig bakåt, gäspar högt och tydligt och undrar när jag ska sluta prata. Snart sätter han upp sitt ben igen och jag står och kämpar för att behålla publiken. Han har rummet ifrån mig. Ingen skrattar. Det är dödstyst. Jag bombar. Första gången i mitt liv. Han fortsätter så hela mitt set som varar typ tio min."


https://www.instagram.com/p/BUyZ453FrwK/?taken-by=nourbilder

LÄS MER: Henrik Schyfferts kärlekshyllning

"Så arg och ledsen så jag bara står och skriker"

Efter showen berättar El Refai att hon blev så arg  och ledsen att hon började skrika och slå och banka på saker.

"Tio ynka skitminuter där han högt i varje mening jag säger, öppnar sin mun för att säga något annat till någon annan för att överrösta mig. Till slut reser sig upp och blir då, trots att jag står på scen, nästan längre än jag. Han säger högt "kom fan vi går", och plötsligt är dom tre killar som står precis intill mig, framför mig, som reser sig och gör en tydlig handling, täcker mig på scen och går ut framför mig och ut, mitt i en prata. Jag slutar då prata och säger "hörni, ni är jättefina, men vi komiker som står här, vi står här med hjärtat utanpå kroppen och kämpar, och ni som medvetet vill sabotera, det är så jäkla taskigt, skärp er" sen går jag ner och ut i köket och är så arg och ledsen så jag bara står och skriker och bankar och slår på saker.", berättar hon.

Komikern berättar också att hon har gått i terapi för att klara av den här sortens händelser:

"Jag har gått i KBT för att klara av och stå på scen efter nästan tre års uppehåll pga rädslan för just såna saker. Det vet inte dom och det spelar ingen roll. Det är inte ok. Jag ska inte bli behandlad så och igen ska bli det. Män som super i grupp, var snäll och uppfostra varandra och ta tydlig ställning när såna saker händer. Ni har ALLA varit med om det, fulla män som förstör andras kväll och njuter av det."

Efter showen berättar Nour El Refai hur pojkvännen Henrik Schyffert stått upp för henne.

"Tack för att du följde efter och skällde ut dom, så som någon i deras sällskap borde gjort. Din lojalitet gör mig gråtfärdig", skriver hon.

I kommentarerna till inlägget stöttas komikern av sina följare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.