Nour avslöjar Henriks lögn i Skavlan: ”Falsk bild”

Henrik Schyffert i Skavlan.
Nour el Refai.
Foto: KEVIN CHANG / DN TT NYHETSBYRÅN
Henrik Schyffert och Nour el Refai.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

När Henrik Schyffert gästade ”Skavlan” berättade han att han brukar låta flickvännen Nour El Refai bestämma allt för att slippa konflikter.

Det slår nu El Refai tillbaka mot i parets podcast – och får Schyffert att erkänna att han ljög i SVT-programmet.

– Han målar upp en falsk bild att han väjer olika konflikter som kastas mot honom, vilket han inte gör. Han muckar ju när jag säger saker, säger Nour El Refai i ”Nours poddelipodd. Och Henrik”.

Det var i januari som Henrik Schyffert gästade SVT:s ”Skavlan” och berättade att hans trick för ett lyckligt förhållande var att ”låta sig vallas som en ko”, och säga ja till saker för att undvika onödiga vardagsbråk. Efter uttalandet hyllades komikern för sin inställning, och kärleken Nour El Refai fick flera meddelanden från följare som undrade om det stämde, och ville att deras makar skulle vara likadana.

I ”Nours poddelipodd. Och Henrik” – humorparets gemensamma podcast – konstaterar Nour El Refai att pojkvännens uttalanden i ”Skavlan” bara var lögn.

– Alltså han sitter i ”Skavlan” och bara ljuger, det är Henrik Ljugfert som sitter och bara bla bla. Jag satt och tittade på det med Sami, vi skulle titta på pappa på tv, och både jag och Sami – som var fyra månader – vänder oss mot varandra och bara ”Bitch what?”. Det stämmer inte. Det är ingen av oss som har sett den här ko-tricket-personen, säger Nour El Refai i podcasten, och får Schyffert att skratta.

El Refai ställer han då mot väggen i podcasten. 

– Säg någon gång jag velat gå på brunch med dig, velat ha med dig på julmarknad, gå på konstmuseum. Säg nån gång det har hänt, säger hon varpå Schyffert svarar: 

– Nä, ingen gång har det hänt, det ljög jag om. 

”Riktig häxkvinna som han lever med”

Efter Schyfferts medverkan var El Refai så upprörd att hon ringde honom direkt för att konfrontera honom.

– Det frustrerar mig så mycket. Jag blir så upprörd att jag ringde dig och bara: ”Jag fattar att du måste framhäva dig som en viss person”, men han får ju mig att framstå som en sån jävla hagga, en riktig häxkvinna som han lever med.

Paret är dock överens om att hans utläggning i ”Skavlan” kan ha ändrat andras relationer, och tror att ”ko-tricket” är en smart strategi – bara det att Henrik Schyffert inte använder sig av den själv.

Expressen har sökt Henrik Schyffert.

Flickvännens reaktion på Schyfferts beslut 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.