Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nostalgifest i sommar – Dilba tillbaka på scen

Dilba.Foto: MARTINA HUBER
Dilba i Melodifestivalen 2011.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Danska Aqua.Foto: ULRICH PERREY / AP POOL

Musikfestivalen "Vi som älskar 90-talet" är tillbaka i sommar – och nu avslöjas vilka artister som kommer att uppträda.

Ett av sommaren stora namn på festivalen blir danska Aqua – dessutom kommer svenska Dilba tillbaka till scenen.

– Det ska bli roligt. Det kommer att bli en gigantisk folkfest och sentimentaldrama utan dess like. Det är vad jag tror, berättar Dilba.

90-talsfesten fortsätter i sommar. Musikfestivalen "Vi som älskar 90-talet" är tillbaka i Stockholm, Göteborg och Helsingborg. Under tre lördagar i sommar uppträder stjärnor från 90-talet på scener i de tre städerna.

Nu avslöjar festivalen vilka artister som kommer att stå på scen.

I ett pressmeddelande avslöjas det att danska Aqua kommer att uppträda liksom flera andra stjärnor från 90- och 00-talet som Drömhus, Vengaboys, Antiloop, Dj Sash, Cascada och Right Said Fred.

Dilba tillbaka på scen: "Underbart"

En av de svenska stjärnorna som kommer uppträda är Dilba som är tillbaka på scenen.

– Det ska bli roligt. Det kommer att bli en gigantisk folkfest och sentimentaldrama utan dess like. Det är vad jag tror, berättar Dilba.

Sångerskan slog igenom 1996 med debutalbumet "Dilba", som hon också fick en grammis för och fick en stor hit med låten "I'm sorry", som hon också kommer att framföra under sommarens spelningar.

– Jag ska sjunga ”I’m Sorry” och jag vet hur mycket människor älskar den och det är så underbart när människor sjunger med, berättar hon.

Hiten beskriver Dilba som en milstolpe i sitt liv. 

– Jag tycker om den. Ibland går den mig på nerverna, men jag tycker om den som låt, berättar hon.

Låten kom till henne när hon sov i en dröm.

– Jag drömde den, även riffet på gitarr som jag spelar och jag vaknade och sprang ut inte ens påklädd och bara skyndade mig så att jag skulle komma ihåg den. Det var så  den kom till. Och sedan kom texten och melodin. Den betyder väldigt många olika saker för mig, en milstolpe och en stor förändring i mitt liv, säger hon.

Drog sig tillbaka från musiken

I mitten av 2000-talet valde Dilba att börja om – och hon bestämde sig för att lära sig något nytt. I mnga år jobbade hon med teknisk rekrytering, samtidigt som hon kunde hålla på ed musiken vid sidan om.

– Det är lyxigt när man har jobbat med musik på den nivån, jag har alltid haft valet att jag har kunnat göra det om jag vill. Någonstans behövde jag ta tillbaka min integritet också. Jag kände att jag behövde ta kontroll över mitt liv. 90-talet var väldigt intensivt för mig, berättar hon.

Dilba är också aktuell med nya låten ”I remember you” som släpptes i slutet av förra året och en ny singel beräknas släppas om någon månad.

– Det är så läskigt att säga det kommer bli mycket mer musik. Jag håller på att få blodad tand, säger hon.

Även Brian McFadden från Westlife och Keith Duffy från Boyzone kommer till Sverige första gången tillsammans och spelar under namnet Boyzlife! Duon kommer att uppträda exklusivt i Stockholm och Helsingborg. 

”Vi som älskar 90- talet”

Stockholm, Zinkensdamms IP, 6 juli

Göteborg, Slottskogsvallen, 13 juli

Helsingborg, Pixlarpiren, 20 juli

Artister:
AQUA, VENGABOYS, ANTILOOP, DJ SASH!, CASCADA, RIGHT SAID FRED, SNAP LONDONBEAT, EIFFEL 65, DA BUZZ, MARKOOLIO, DRÖMHUS, ROB'N'RAZ feat D-FLEX, DILBA, FLEXX, ME & MY, DAZE, N-TRANCE, CAPELLA 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.