Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Youtube–stjärnan ”Apetor” är död – gick genom isen

Tor Eckhoff hade en miljon följare på Youtube,
Foto: Youtube
Han är känd för sina våghalsiga äventyr som han lägger upp på plattformen.

Norske Youtube–stjärnan Tor Eckhoff är död.

Eckoff, som gick under namnet ”Apetor”, ska ha gått igenom isen under en inspelning, rapporterar norska medier. 

Han blev 57 år. 

Olyckan inträffade 26 november i Kongsberg, åtta mil söder om Oslo. Norska polisen uttalar sig dödsfallet i ett pressmeddelande på söndag eftermiddag och bekräftar att det rör sig om den uppskattade Youtube-profilen Tor Eckhoff 

Tor Eckhoff slog igenom stort på plattformen och gjorde stor succé med sina säregna uppladdningar. Eckoff, eller ”Apetor” som han också kallade sig”, har 1,2 miljoner följare på Youtube och 60 000 fans på Instagram. I sina videor utforskade han ofta det norska vildmarkslivet och tittarna kunde se hur han både dök i isvakar och åkte skridskor. 

57-åringen uppges ha varit ensam när han gick igenom isen och polisen har anledning att tro att ”Apetor” var där för att spela in en film till sin kanal. Men polisen vill inte uttala sig om huruvida dödsfallet finns inspelat. 

Norska medier uppger att det var ett vittne som larmade till räddningsdykare som kom till platsen. Han ska sedan ha förts till ett närliggande sjukhus med ambulanshelikopter. 

Tor Eckhoff avled 27 november, 57 år. 


https://www.instagram.com/p/CO9Y_HIADWa/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.