Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norsk sparkdräkt för vuxna gör succé

Brittiska skådespelerskan Sadie Frost i OnePice Purple (light weight), 1134 kronor.

Paris Hilton har en. Kate Moss och Jude Law likaså. 

Nu intar sparkdräkten för vuxna gatorna i Stockholm. 

- Plagget ändrar din personlighet och gör dig mer social, säger en av OnePiece grundare Henrik Nørstrud.

Älskad och hatad. Det norska plagget OnePiece väcker starka åsikter. Och förra fredagen öppnade en konceptbutik i Stockholm.

 OnePiece kom till när tre norska grabbar i 20-årsåldern för tre år sedan ville göra det ultimata mysplagget för bakis-söndagar.

Fick draghjälp

 Grabbarna släppte allt de höll på med för att tillverka en baggy overall med huva i alla slags färger och mönster. Och för ett år sedan fick de draghjälp av bloggare som Isabelle Strömberg, Anna Hibbs och omåttligt populära Kissie som skrev hur mycket de älskade plagget, som i sin tur triggade andra bloggare att skriva hur mycket de hatade den, vilket skapade en snackis i främst Skandinavien och sedan även i Storbritannien.

"Blev en livstil"

 - Jag har köpt två stycken rosa dressar. Wiho! Så snygga och framförallt mysiga. Gissa om jag vart glad när jag fick paketet!, skriver Kissie på sin blogg.

 Att dressen skulle bli en modefluga och bäras av kändisar som David Beckham och Sadie Frost hade de inte räknat med.

 - Vi var lika förvånade som alla andra när folk började ha på sig OnePiece på klubbar, det blev inte bara mode utan också en livsstil, säger Henrik Nørstrud.

"Är extremt bekväm"

 Expressens modeexpert, Emma Danielsson, är inte alls förvånad att OnePiece har fått så mycket uppmärksamhet på senaste.

 - Det är något vi inte har sett tidigare. De känns bekväma och alla kan säkert hitta en dress som passar just ens egen stil.

 Nu jobbar killarna för att kunna expandera även i USA.

 - Jag tror att användbarheten av overallen och att den faktiskt är extremt bekväm är den största anledningen till succèn.

Vill du klä dig i en sparkdräkt?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.