Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Norsk ”PH”-deltagare döms – säsongen tas bort

Var åtalad under inspelningen • Säsongen plockas ner från Viaplay

En tidigare deltagare i norska ”Paradise hotel” har dömts för våldtäkt.

Det efter att ha varit åtalad under tiden programmet spelades in.

Nu plockas säsongen ner från Viaplay, rapporterar norska VG.

– Efter att vi fått kännedom om domen har vi beslutat att ta bort säsongen där deltagaren är med från Viaplay och Viafree, säger Kenneth Kristensen, nordisk programdirektör på Nent, till tidningen.

En tidigare deltagare i norska ”Paradise hotel” har dömts till fyra år och fem månaders fängelse för våldtäkt av en minderårig, rapporterar norska VG.

Mannen, som är i 20-årsåldern, var under utredning när han deltog i realityserien.

Den tidigare deltagaren erkände under en tidigare rättegång att han ljugit för produktionsbolaget och inte berättat att han var under polisutredning.

Till VG säger mannens advokat att han fortsatt nekar till anklagelserna och att man kommer att överklaga domen.

– Min klient står fast vid det han tidigare har hävdat, att han inte gjort detta. Han har inte haft något sexuellt umgänge med målsägande.

Säsongen plockas ner från Viaplay

Säsongen där mannen medverkar har nu plockats ner från streamingtjänsterna i Norge.

– Efter att vi fått kännedom om domen har vi beslutat att ta ner säsongen där deltagaren är med, från Viaplay och Viafree, säger Kenneth Kristensen, nordisk programdirektör på Nent.

Ifjol plockades även den senaste säsongen av svenska ”Paradise hotel” ner från Viaplay efter Expressens avslöjande om att flera deltagare vittnat om sexuella övergrepp under inspelningen.

Mediebolaget Nent, som är beställare till programmet, polisanmälde efter Expressen artiklar händelserna tillsammans med kvinnorna som trätt fram.

”I samband med att det för två veckor sedan framkom ny och allvarlig information rörande nuvarande säsong av Paradise hotel i Sverige beslutade NENT Group att omedelbart ta ner hela säsongen och inte fortsätta sända kommande avsnitt. Idag kan vi meddela att det beslutet står fast. Incidenterna polisanmäldes samma dag som dessa åtgärder vidtogs”, skrev Nent då i ett pressmeddelande.


Se även:

Deltagarna vågade inte prata: ”Vi får inte spoila”

Rädda att begå kontraktsbrott • ”Vi får inte spoila” • Nent: ”Sätter absolut inte munkavel”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.