Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norlie & KKV har
gått från inget till allt

GÖTEBORG. För ett år sedan var Norlie & KKV okända.

Nu har hiphop-duon tagit Sverige med storm och lever ett helt nytt liv med gråtande fans och pengar på kontot.

Expressen följde med Sonny Fahlberg, 22, och Kim Vadenhag, 22, på turné i Göteborg.

Norlie & KKV

Norlie & KKV heter egentligen Sonny Fahlberg, 22, och Kim Vadenhag, 22. De kommer från en hiphop-bakgrund och har gjort musik sedan de var i 13-årsåldern. De slog igenom på allvar i år med hits som "Tröjan du hatar".

Norlie & KKV har just avslutat sin spelning och ska åka till hotellet. Kim Vadenhag, 22, tar på sig sina mörka solglasögon och bär de svettiga scenkläderna i en plastpåse. Precis utanför backstageområdet står en minibuss och väntar med öppen dörr. På andra sidan bussen står sju ordningsvakter och håller varandra i händerna som i en långdans för att mota bort alla de skrikande tonårstjejerna som vill få en glimt av honom och Sonny Fahlberg. Killarna hoppar in i baksätet, fansen kastar sig mot sidorutan och trycker sina händer mot fönsterglaset. När Kim Vadenhag vinkar, höjs skriken.

- Detta är helt galet, säger Kim Vadenhag.

Snabbt genomslag

För ett år sedan var det inte många som visste vilka Norlie & KKV var. I år är de en av Sveriges absolut mest spelade artister. Hits som "Tröjan du hatar" och "Där jag hänger min hatt" har tagit dem till "Allsång på Skansen" och ett fulltecknat turnéschema genom Sverige.

- Vi gör pop med inslag av hiphop. Folk tycker att vi är kommersiella, men det struntar de i säger Kim Vadenhag.

Norlie & KKV:s musikaliska förebilder är Snook och för ett tag sedan mötte de Daniel Adams-Ray på skivbolaget.

- Han hälsade på oss och sa att vi var bra, säger Kim Vadenhag och ler. Det var stort.

Möttes online

Kim Vadenhag och Sonny Fahlberg möttes på ett hiphop-forum på nätet. När de träffades på riktigt blev de snabbt bästa vänner.

- Vi umgås varje dag och jag kan se exakt på Kim vad han tänker. Om vi hade varit tjejer, skulle vi ha haft mens samtidigt, säger Sonny Fahlberg och skrattar.

Efter spelningen i Göteborg, står Norlie & KKV i en bar på Avenyn tillsammans med sitt band. Kim Vadenhag beställer in en runda med öl till alla och sträcker fram sitt visakort.

- Det känns så skönt att kunna bjuda. Jag kommer från förorten och växte inte upp med särskilt mycket pengar så jag har aldrig haft råd att göra sånt här förut, säger han.

Ingen alkohol

Sonny Fahlberg beställer bara tranbärsjuice. Han dricker nämligen ingen alkohol alls sedan i våras då han fick åka ambulans strax innan en spelning.

- Jag föll ihop av smärtor och det visade sig att jag hade fått ett gallstensanfall, säger han.

Efter några dagar opererades Sonny Fahlberg, men han är fortfarande inte helt återställd.

- Jag kan i princip bara äta kokt potatis och fisk nu för tiden. Alkohol är uteslutet, säger han.

På turné med Norlie & KKV

15.15. Naturfilm på hotellet

Norlie & KKV har checkat in på hotellet och sitter i Sonny Fahlbergs rum. Kim Vadenhag öppnar en eftermiddagsöl. Norlie & KKV:s band riggar scenen åt dem så Kim Vadenhag och Sonny Fahlberg lägger sig i sängen och tittar på en naturfilm i stället. "Vi har sett hur många som helst", säger Sonny. När det blir dags att byta om inför kvällen, försvinner Kim i väg till sitt rum och är borta en bra stund. "Han är extremt fåfäng och håller på med luggen länge, säger Sonny Fahlberg och skrattar".

 

17.45 Promenad i solen

Egentligen ska en minibuss hämta upp Norlie & KKV utanför hotellet för att ta dem till backstageområdet, men killarna blir sugna på att promenera när de ser att solen kommer fram. Med hjälp en GPS på mobilen, ser de att det tar 11 minuter att gå. Sonny och Kim sätter på sig sina solglasögon och korsar stan. Bakom deras ryggar är det fans som viskar och pekar, men det är inte förrän de befinner sig vid sceningången som några tjejer kommer fram och frågar om de får ta en bild.

 

18.33 Ingen alkohol i logen

Efter gallstensoperationen i våras är Sonny Fahlberg inte helt återställd. När han upptäcker att det ligger massor av paprika på mackan i logen, får han ge upp och be personalen om en helt vanlig ostsmörgås. "Paprika kan utlösa ett anfall", säger han dystert. I logen finns bara energidrycker och vatten. "Är det här någon alkoholfri loge? undrar Kim Vadenhag samtidigt som han sveper ett par burkar energidryck. Strax därefter har han svårt att sitta still.

 

20.15 Värmer upp a capella

Norlie & KKV sjunger upp genom att dra "Där jag hänger min hatt" (eller "Hatten" som de själva kallar den) a cappella tillsammans med sitt band uppe i logen. Arrangörerna kommer in och säger att det är dags för dem att gå upp på scenen. "De får vänta, vi måste sjunga klart", säger Kim Vadenhag. Efter en ömsint kram mellan Norlie & KKV, står de äntligen på scenen till fansens stora lycka. De får alla att sjunga med i deras största hits.

 

21.02 "Jag skrek sönder min röst"

När Norlie & KKV går av scenen är de irriterade. "Vi hade ingen medhörning, vi hörde bara trummorna", säger Sonny Fahlberg. Svetten rinner från dem och Kim Vadenhag är hes. "Jag skrek sönder min röst nu för att jag inte hörde något".

Innan killarna hoppar in i den väntande minibussen bakom scenen, passar de på att signera några tjejers armar. "Är det någon som har papper och penna så vi kan skriva autografer?", frågar Kim de upprymda fansen. Tjejerna skakar på huvudet och höjer sina mobilkameror.

 

00.05 Fortsätter festa på Avenyn

Norlie & KKV hoppar in i två taxibilar tillsammans med sitt band och rullar från hotellet till Avenyn. Nu passar de på att skåla för kvällens spelning och lägga upp planer för dagen efter. Sonny Fahlberg dricker inte alkohol och beställer tranbärsjuice, medan de andra dricker öl. Kvällen fortsätter på en klubb under bar himmel. När allt har stängt, köper Norlie & KKV nattmat och tar en taxi tillbakat till hotellet där efterfesten fortsätter till tidig morgon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.