Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nordegren & Epstein i P1 lägger ner programmet

Thomas Nordegren och Louise Epstein lägger ner efter tolv år.
Foto: Mattias Ahlm / Sveriges Radio

”Nordegren & Epstein” i Sveriges Radio P1 kommer att läggas ner i början av nästa år, det avslöjade programledarduon själva under tisdagens direktsändning, rapporterar SVT Nyheter

Thomas Nordegren och Louise Epstein har lett programmet under 12 år. 

– Det är bättre att sluta innan det börjar gå utför och därför är det dags just nu, säger Louise Epstein i ett pressmeddelande. 

Den 25 januari nästa år kommer det sista avsnittet av talkshowen Nordegren & Epstein att sändas i P1 – efter att ha sänts sedan 2010. 

Det populära programledarparet brukar lyfta upp och diskutera aktuella ämnen vilket har lett till ett högt engagemang från lyssnarna. 

– Det har varit en enorm glädje att göra radioprogram tillsammans med Thomas Nordegren och alla fantastiska kollegor och det är därför jag har fortsatt i tolv år! Men det är bättre att sluta innan det börjar gå utför och därför är det dags just nu. Jag har aldrig arbetat så länge med samma radioprogram och jag vet inte riktigt hur jag kommer att klara mig utan oförutsägbara direktsändningar tillsammans med Thomas Nordegren. Samtidigt är det roligt att jag fått förtroendet att utveckla en helt ny och ännu hemlig Sveriges Radio-podd säger Louise Epstein i ett pressmeddelande. 

Thomas Nordegren: ”Gillar de oförutsägbara sändningarna”

Thomas Nordegren medger dock att han gärna skulle ha velat fortsätta med programmet i ytterligare några år. 

– Jag gillar de oförutsägbara direktsändningarna med Louise. Mina amerikanska journalistförebilder som Wolf Blitzer och Andrea Mitchell är mycket äldre än jag arbetar hårt och kommer förmodligen att dö med stövlarna på. Samtidigt måste ju allting ha ett slut och det ska det bli spännande att få fördjupa sig lite mer. Jag har några ljud- och bokprojekt som jag vill hinna med. Min mamma Gunvor, 94 kommer nog att sakna programmet mest eftersom hon alltid lyssnar och ofta tycker jag är för barnslig och vulgär, säger Thomas Nordegren i pressmeddelandet. 

Finalsändningen den 25 januari kommer att bli en förlängd direktsändning med publik från Berwaldhallen i Stockholm. Duon kommer få besök av hemliga gäster och delar scen med Sveriges Radios symfoniorkester under ledning av chefsdirigent Daniel Harding. 

Så här såg det ut under ett avsnitt av ”På spåret” 2020 när Thomas Nordegren och Louise Epstein var med och tävlade.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.