Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Noomi Rapaces udda vanor: ”Det älskar jag”

Skådespelaren Noomi Rapace håller stenhårt på sina rutiner – oavsett när dagen startar.
Noomi Rapace berättar om sina udda vanor.Foto: OLIVIER BORDE / BEST IMAGE/IBL
Noomi Rapace gästar Skavlan.Foto: Thomas Reisæte/Monkberry / SVT

Som skådespelerska kan det vara svårt att hålla på rutiner då ens jobbtimmar kan se olika ut från dag till dag.

Trots det menar Noomi Rapace att hon håller stenhårt på sina rutiner – oavsett när dagen startar.

– Om jag har en upphämtning klockan fem på morgonen då går jag till gymmet innan, tränar, stretchar och gör mina isbad, berättar Noomi Rapace i fredagens ”Skavlan”.

Skulle du vilja testa ett isbad?

I fredagens avsnitt av ”Skavlan” gästar skådespelerskan Noomi Rapace, 40, som är aktuell med filmen ”The Secrets We Keep”.

I programmet berättar hon för programledaren Fredrik Skavlan, 54, att hon är noga med sina rutiner och att hon ibland befinner sig på gymmet klockan tre på natten.

– Jag har rutiner som jag håller oavsett när min dag startar. Om jag har en upphämtning klockan fem på morgonen då går jag till gymmet innan, tränar, stetchar och gör mina isbad, säger Noomi Rapace i programmet.

Fredrik Skavlan frågar då vad Noomi Rapace menar med isbad.

Skådespelerskan förklarar att hon ibland gör isbad för ansiktet, men även för hela kroppen.

Fyller ett badkar med is

Noomi Rapace berättar i programmet att hon brukar göra någonting som kallas för cryotherapy, vilket är en behandling där man fryser ner kroppen.

– Man kliver in i en iskall bastu i tre minuter, det är –112 grader. Det älskar jag, säger Noomi Rapace.

Dock går det inte alltid att få tag i en sådan bastu, berättar hon. Då kan man i stället fylla ett badkar med en massa is.

– Så du ringer ner till receptionen och säger att du behöver lite is och så lägger du dig i det. Vad gör det med kroppen?, frågar Fredrik Skavlan.

– Man chockar sitt system, så det kickstarter ens metabolism ens blodflöde. Det är ett skönt sätt för mig att liksom ”reset my mind”, svarar Noomi Rapace.

”Skavlan” sänds fredagar klockan 21.00 i SVT1.

Noomi Rapace berättar i Di Weekend om sitt möte med Harvey Weinstein.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.