Noomi Rapace oväntade upplevelse: ”Kastades rakt in i en förlossning”

Noomi Rapace är aktuell med filmen ”Lamb”.
Foto: NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM / STELLA PICTURES/NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM
På CMore visas nu ”The secrets we keep” där Noomi Rapace spelar mot svenska kollegan Joel Kinnaman.
Foto: STELLA PICTURES/FAMEFLYNET PICTURES

En fårfarmare skulle visa Noomi Rapace hur man beter sig när får föder för att ge skådespelaren kunskap inför sin nya film.

Men när filmstjärnan kom till platsen kastades hon rakt in i en fårförlossning.

– Det var bara att stoppa in händerna i fårets vagina och dra, ha ha, säger hon till Aftonbladet.

Den svenska filmstjärnan Noomi Rapace, 41, är aktuell med ”Lamb”. Hennes rollfigur, Maria, är en isländsk fårfarmare. Inför rollen skulle hon lära sig yrket från en riktig fårfarmare.

Men det blev ingen vanlig skolbänksundervisning. Utan hon kastades rakt in i hetluften.

– En fårfarmare skulle hålla kurs med mig. Men det var mer… nu kommer det. Det var bara att stoppa in händerna i fårets vagina och dra, ha ha, säger hon till Aftonbladet.

Innan den minst sagt praktiska undervisningen hade hon precis spelat in ”The secrets we keep”, där hon bland annat ställs mot Joel Kinnaman.

– Jag kom direkt från den inspelningen till Island. En fårfarmare skulle lära mig hur man beter sig när får föder. Men jag kastades liksom bara rakt in i en förlossning.

Noomi Rapace.
Foto: MATT BARON/SHUTTERSTOCK / MATT BARON/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

”Magiskt”

Den isländska lågbudgetfilmen visas just nu på filmfestivalen i Cannes. Filmen som har inslag av övernaturliga krafter, handlar om två barnlösa fårfarmare på vischan. 

Noomi Rapace har medverkat i stora produktioner som ”Sherlock Holmes” och Promotheus. Trots filmens låga budget var det inget som fick henne att tvivla. 

– Det fanns inga pengar, men hela min själ sa till mig att jag måste göra det här. Den talade till mig, säger Rapace om filmen till Hollywood reporter.

För den svenska filmstjärnan var fårförlossningen en upplevelse hon sent kommer att glömma.

– Att se det lilla lammet ställa sig upp efter bara några minuter, att se ett liv födas på det sättet, det var magiskt, berättar hon vidare för Aftonbladet.

Noomi Rapaces udda vanor: ”Det älskar jag”

Noomi Rapaces udda vanor: ”Det älskar jag”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.