Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nöjesprofilen Hasse Wallman har gått bort

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Nöjesprofilen Hasse Wallman blev 78 år gammal.
Foto: Christer Järeslätt

Nöjesprofilen Hasse Wallman har gått bort.

Han avled i sviterna av en ridolycka.

- Hasse lämnar en stor tomhet efter sig och den enda trösten jag har är att jag vet att i himlen kommer änglarna att både dansa, sjunga och servera i bästa möjliga regi, säger nära vännen Mikael Gordon Solfors.

Nöjesprofilen och grundaren av Wallmans salonger, Hasse Wallman, är död.

I fredags var han involverad i ridolycka. Skadorna var så svåra att läkarna inte lyckades rädda hans liv.

I går, måndagen den 22 september, avled Hasse Wallman med sin familj kring sig.

"Lämnar en stor tomhet efter sig"

- Jag träffade Hasse för första gången för 24 år sedan och han har sedan dess varit min mentor, ledstjärna, fadersgestalt och mycket nära vän. Han tog sig an mig och gav mig förtroendet att som ung 23-åring bygga Wallmans-konceptet. Jag kan inte nog poängtera hur mycket tid, kärlek, förtroende och respekt Hasse visade mig under alla år, säger Mikael Gordon Solfors, producent inom Wallmans och nära vän med Hasse Wallman i ett pressmeddelande och fortsätter:

- Jag vet också att jag pratar för hundratals artister och medarbetare som under årens lopp lärt sig att älska denna fascinerande man. Hasse lämnar en stor tomhet efter sig och den enda trösten jag har är att jag vet att i himlen kommer änglarna att både dansa, sjunga och servera i bästa möjliga regi. Vila i frid världens bästa Hasse du är redan både saknad, älskad och för evigt applåderad.

Hasse Wallman var bland annat med och introducerade Beatles i Sverige med en konsert i Kungliga Tennishallen 1963. Därefter följde spelningar och shower med bland andra Rolling Stones, Cornelis Vreeswijk, Lill-Babs och Magnus & Brasse.

Wallman står också bakom musikaluppsättningar som "Cats", "West side story", "Annie get your gun", "Grease", "Hair", "Djungelboken", "Gökboet" och "Fame".

"En mycket stor sorg"

I ett pressmeddelande från Wallmans salonger går det att läsa:

"Alla vi inom Wallmans och inom koncernen i övrigt som kände Hasse, känner i dag en mycket stor sorg och saknad och vi minns honom med stor värme."

Hasse Wallman sörjs närmast av sin hustru samt sina två barn med familjer.

Nöjesprofilen blev 78 år gammal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.