Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nöjesmanagern blev utsatt för äggning

Sociala medier-entreprenören och The Fooo Conspiracys förra manager, David "Daff" Kjellström, 25, attackerades i onsdags med ägg. Foto: Privat
The Fooo Conspiracy. Foto: Magnus Liljegren

Managern och sociala medier-entreprenören David "Daff" Kjellström har utsatts för en äggning.

Nu berättar han hur två män kastade ett ägg på honom och skrek "bög".

– När jag blir rädd tänker jag inte får bli det, för då låter jag dem vinna, säger David "Daff" Kjellström.

Sociala medier-entreprenören och The Fooo Conspiracys förra manager, David "Daff" Kjellström, 25, attackerades i onsdags med ägg.

Klockan var runt halv nio på kvällen när Daff Kjellström skulle gå och handla på Kungsholmen i Stockholm.

– Jag skulle gå och köpa tvättmedel. Tjugo meter utanför min port kom det ett ägg flygande som träffade mig i huvudet och någon skrek "bög". Sen såg jag hur två killar sprang i väg. Jag såg bara deras ryggar. Det gick väldigt snabbt. Jag förstod ingenting, säger Daff.

"Jag får en del hotmejl"

Han har tidigare mottagit hot på grund av sin sexuella läggning.

– Antingen var det två random personer eller så var det två personer som vet vem jag är. Jag får en del hotbrev på mejl och även fysiska brev hemskickade. Det kommer kanske en gång varannan vecka. Är det någon av de personerna som hotat mig blir jag rädd. Men när jag blir rädd tänker jag inte får bli det, för då låter jag dem vinna, säger Daff Kjellström.

– Jag blev snarare frustrerad. Varför har vi inte nått längre 2015? Jag tror inte att någon kommer döda mig. Men jag blir rädd att folk jag jobbar med, eller vänner, ska vara rädda när de är med mig.

Nu väljer han att berätta om händelsen.

– Jag vill berätta eftersom det finns en massa människor som inte har samma stöd som jag. Alla mina vänner, min familj, accepterar den jag är och att jag inte har en normativ läggning. Men det finns så många som får stå ut med så mycket. Och de personerna glöms bort, säger Daff.

 

 

 

 

LÄS MER: Flyger till Sverige för att se The Fooo Conspiracy

 

Daff Kjellström kommer inte polisanmäla händelsen.

– Nej, vad ska polisen göra? De som gjorde det borde ha bättre saker för sig. Kanske ställa sig på Centralen och hjälpa flyktingar. Göra något vettigt. Det finns vettigare saker att göra, säger han.

"All kärlek är bra kärlek"

På Instagram, där han först berättade om händelsen, stöttas Daff Kjellström av flera personer.

"Fy vad äckligt att det än i dag ser ut så, hur vissa fortfarande kan se andra läggningar än deras egna på ett så skevt sätt. Ni som gör det: Öppna era ögon och var för sjutton inte rädda för saker ni ovana vid, var i stället nyfikna och inte osäkra på det ni inte är pålästa om!", skriver ett fan och får medhåll:

"Skäms för hur vissa kan tänka egentligen. Och att de använder "bög" som ett skällsord är för mycket! All kärlek är bra kärlek!", skriver en annan användare.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!