Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nilssons uppoffring – för kärleken Linda

Tommy Nilsson tillsammans med kärleken Linda Olsson.Foto: ROBERT EKLUND/STELLA PICTURES
”Den här månaden är jättehektisk, jag är bara hemma och vänder. Men man får trösta sig med att man är hemma i långa perioder”, säger Tommy Nilsson. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Tommy Nilsson åker ut på en intensiv julturné, med 26 spelningar på 30 dagar – något som gör familjelivet knepigt.

För kärleken Linda Olssons skull funderar nu Tommy Nilsson på att trappa ner på turnerandet.

– Linda blommar för fullt. Om det är någon som ska vara hemma så är det jag, säger Tommy Nilsson.

Tommy Nilsson gör sig redo för julturné med Magnus Carlsson, Elisa Lindström och Sofia Källgren. Artisterna besöker konserthus över hela landet.

– Det här är ett bra sätt att göra julkonsert på. Ska man jämföra med stora julgalor med ett par tusen människor i publiken i någon ishall, så är det här trevligare för både oss och publiken.

Det blir en intensiv turné, där de gör 26 julkonserter på 30 dagar, med start i Karlskrona 22 november.

Det hektiska schemat gör att artisten blir extra noggrann med att ta väl hand om sig.

– Eftersom vi är fyra stycken så sjunger man ju inte två timmar varje kväll. Det som sliter är att resa, man får se till att sköta sig. Men jag är så gammal att det inte är ett problem för mig längre. Det blir en trevlig turné, vi ska inte kasta ut några tv-apparater genom fönstret, säger Tommy Nilsson.

 

Tommy Nilsson, 58 lever tillsammans med musikalskådespelerskan Linda Olsson, 39.Foto: EXPRESSEN

Kämpa för att hinna få tid med familjen

Det jobbigaste med att resa så mycket är att han knappt hinner träffa sin familj under hela turnén, och bara är hemma och vänder två gånger på hela månaden. Men samtidigt försöker artisten låta bli att ha dåligt samvete, och tänker i stället positivt.

– Den här månaden är jättehektisk, jag är bara hemma och vänder. Men man får trösta sig med att man är hemma i långa perioder. Man kan inte gå runt och ha dåligt samvete, då får man byta jobb om det blir för jobbigt. Jag känner att det bästa jag kan visa mina barn är hur mycket jag tycker om det jag gör, jag delar med mig av min glädje till dem. Många gånger har de följt med på turné också, men nu går den minsta i skolan.

 

Tommy Nilsson lever tillsammans med musikalskådespelerskan Linda Olsson, 39, som han också har en son tillsammans med, sexåriga Tim. Även om det också försvårar för att hinna ses, så gör parets liknande karriärer att de har större förståelse för varandra.

– Linda jobbar ju på teater, så det är knepigt. Vi har båda samma yrke, så vi vet vad det betyder att göra det man älskar mest. Jag är tacksam att jag fått vara med så länge, men Linda blommar för fullt. Om det är någon som ska vara hemma så är det jag. Men än så länge har vi lyckats pussla.

Är det något du funderat på, att stanna hemma mer så att hon kan jobba?

– Absolut. Jag är den som kan styra mer över mitt arbete. Får hon ett jobb så vet man att det är ett halvår, jag behöver inte åka runt.

Men Tommy Nilsson vill gärna fortsätta jobba som artist, och ser fram emot att både skriva och släppa mer musik.

– Jag tror att mitt bästa ligger framför mig. Jag vill släppa lite ny musik, sen får vi se till våren om jag kör någon egen turnésväng. Det är inte kul när det bara blir nostalgi, jag vill komma med ny musik.