Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nilssons liv med nya kärleken – ett år äldre än hans dotter

Tommy Nilsson berättar om alkoholberoendet.Foto: TV4
I ”Renées brygga” berättar artisten Tommy Nilsson om sina åtta år som nykter.Foto: TV4
I programmet berättar Tommy Nilsson om sambon Lindas stöd.Foto: TV4
Tommy Nilsson och Linda Olsson.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Tommy Nilsson.Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tommy Nilsson berättar nu om sina alkoholproblem och sina åtta år som nykter.

I ”Renées brygga” berättar han om den yngre sambons stöd.

– Jag satt hemma och pimpla liksom. Två-tre flaskor vin utan att blinka, säger Tommy Nilsson i programmet.

I kvällens avsnitt av ”Renées brygga” öppnar artisten Tommy Nilsson upp om sina alkoholproblem. Han beskriver i programmet att han tidigare längtade efter tillfällena då han kunde öppna en flaska vin. Artisten beskriver att han brukade sitta hemma ensam och dricka, och att han ofta slutade arbeta sent på kvällarna och då ofta befann sig i en krogmiljö. Då var det lätt att det blev en bira, säger Tommy Nilsson.

– Låter otroligt sunkigt när jag tänker på det men jag drack ganska mycket när jag var själv. Satt hemma och pimpla liksom. Två-tre flaskor vin utan att blinka, säger artisten i programmet.

Nu har Tommy Nilsson varit nykter i åtta år. Han beskriver att han satt hemma i Färila och hade en flaska vin kvar i sin källare. En sådan flaska som kostar hur mycket som helst, säger han i programmet. Han ringde en kompis som tog med sig ännu en flaska och tillsammans lagade de en gryta, åt jordgubbar och glass och drack vin för 10 000 kronor - och det var det sista han drack.

 

Tommy Nilsson: ”Först och främst kommer till insikt”

När Tommy Nilsson senare var i Stockholm för att spela in ett album nämnde han för sin vän, och producent, att det var synd att han inte kunde stanna så de kunde ta ett par öl ihop. Varpå vännen svarar att han ska gå på sitt första ”Anonyma alkoholist”-möte.

– Han frågade om jag skulle med. Så gick jag dit och sedan dess har jag inte druckit, förklarar artisten i programmet.

Under den tiden han drack fanns det många lågvattenmärken, menar Tommy Nilsson. Han beskriver att folk i hans närhet aldrig visste hur det skulle bli på kvällarna. Att han av alkoholen blev destruktiv och verbalt elak.

– Det viktigaste är nog att man först och främst kommer till insikt och uttrycker det inför de människor man har kring sig, de man älskar - ”Jag har problem med det här, jag vet det och jag ska ta tag i det” Det är halva slaget liksom vunnet, säger Tommy Nilsson i programmet och fortsätter:

– Det är bara vinster tycker jag, att man känner att folk kan lita på en på ett annat sätt.

 

Sambon ett år äldre än äldsta dottern

I avsnittet berättar Tommy Nilsson att hans sambo, Linda Olsson, har betytt mycket. Han beskriver att när han träffade henne var det som att få möjligheten att börja om på nytt. Han avslöjar i programmet att Linda bara är ett år äldre än hans äldsta dotter, som är 38 år. Programledaren Renée Nyberg skämtar om att det är en ung bonusmorsa och konstaterar att Nilsson var ung första gången han blev förälder.

Sambon beskriver Tommy Nilsson som en oerhört positiv person som är full av energi. Det fungerar inte att sitta i soffan utan det gäller att hänga med, förklarar han i porgrammet. Han säger att det har kommit en helt ny kraft i att ha en person i sin närhet som alltid stöttar och lyfter.

”Renées brygga” sänds onsdagar kl 21.00 på TV4 och TV4 Play.

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.