Nils Schwartz: Lyckan varar inte för evigt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Av en händelse har TV4 placerat kriminalfilmerna om Johan Falk direkt efter "Lotta på Liseberg" på måndagskvällarna. 

Från den ritualiserade allsångsvärmen på nöjesfältet kastats tittaren ut i kylan i Göteborgs undre värld, som för att påminnas om att lyckan inte varar för evigt.

 Det är annars lätt att tro det när man ser Lotta Engberg och hennes gäster - visarna formligen släpar sig fram på klockan. För att kompensera för reklampauserna är ju den göteborgska allsången en halvtimme längre än Skansen- varianten dagen efter.

 Egentligen är det synd att TV4 inte låter sitt program mäta sig direkt mot den mera etablerade Stockholmskonkurrenten. Då skulle tittarsiffrorna visa i svart på vitt vilket program som är populärast. Fast helt rättvis skulle förstås inte tävlingen bli - reklamavbrotten är ett alltför tungt handikapp för "Lotta på Liseberg".


Då hjälper det inte att programmet har en långt mera folklig framtoning än Skansenkollegan, som i jämförelse verkar just sådär lite von oben som stockholmare anses vara i landsorten. Skansen fungerar också som oblyg sales promotion för nya skivor och turnéer. Lotta Engberg - som verkar ha positiv energi nog att driva nöjesfältets alla ljusramper - låter visserligen både Christer Sjögren och Thomas di Leva berätta att de har kommit ut med nya skivor, men det är gamla favoritlåtar de sjunger på scenen.

 Fast att som i går bara ha manliga gäster är ingen bra idé ens om man med låtsad självironi kallar det för "gubbröra".


Bäst

 "Hundra svenska år", SVT2


Sämst

 "Real house-wives of Beverly Hill", TV3.


På webb-tv

 ...ser jag "Hundra svenska år" i efterhand.

 www.svtplay.se          

 Sökord: hundrasvenskaår

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.