Samir Jr Badran. Foto: Ylwa YngvessonSamir Jr Badran. Foto: Ylwa Yngvesson
Samir Jr Badran.  Foto: Ylwa Yngvesson
Emilie Dahlst. Foto: Ylwa YngvessonEmilie Dahlst. Foto: Ylwa Yngvesson
Emilie Dahlst.  Foto: Ylwa Yngvesson
Paulina "Paow" Danielsson. Foto: Ylwa YngvessonPaulina "Paow" Danielsson. Foto: Ylwa Yngvesson
Paulina "Paow" Danielsson.  Foto: Ylwa Yngvesson
Niklas Örn. Foto: Ylwa YngvessonNiklas Örn. Foto: Ylwa Yngvesson
Niklas Örn.  Foto: Ylwa Yngvesson
Aina Lesse. Foto: Ylwa YngvessonAina Lesse. Foto: Ylwa Yngvesson
Aina Lesse.  Foto: Ylwa Yngvesson

Niklas Örn: "Tycker bara det är sorgligt"

Publicerad

De är alla med i realityserien "Paradise hotel".

Nu berättar deltagarna hur deras medverkan påverkar dem och om näthatet som började redan efter premiäravsnittet.

SAMIR JR BADRAN, 23

En av de mest populära deltagarna i "Paradise hotel". Men efter inspelningen har han märkt av att hans personlighet skapar tudelade känslor hos tittarna och berättar hur det känns att utsättas för näthat. Han tror att en anledning kan vara det självförtroende han visar upp i realityserien.

– De flesta tjejerna verkade tycka att jag var söt och gullig. Killarna däremot skrev "fan vad äcklig du är", "vem fan tror du att du är", "fan vad ful du är", säger han.

Andra personen ska ha stört sig på att Samir är mån om sitt utseende.

– Det var många som ansåg att jag var bög för att jag sminkade mig och för att jag anser att jag är snygg.

 

EMILIE DAHLST, 26

Var bara med i två avsnitt av "Paradise hotel". Det räckte för att män skulle börja skicka bilder på sin kön till henne. Emilie Dahlst har tidigare försörjt sig som sångerska och underklädesmodell.

– Så självklart har man lockat till sig en hel del idioter. Men nu har det varit extremt mycket idioter. Senast så var det någon som försökte hacka mitt Facebook-konto. Det här har pågått sedan det blev offentligt att jag är med i "Paradise".

Trakasserierna har även haft andra yttringar.

– Det som varit som en röd tråd genom det här är att väldigt mycket män hör av sig. Av någon anledning så är det väldigt mycket män som skickar bilder på sina penisar. Jag förstår inte riktigt hur man som man tänker där.

Emile tar dock näthatet med en klackspark eftersom det även finns positiva kommentarer.

– Man får helt enkelt välja vad man ska ta till sig.

 

PAULINA "PAOW" DANIELSSON, 20:

Är en av Sveriges största bloggare. Hon har vid flera tillfällen utsatts för näthat via bloggen. När det blev känt at hon skulle medverka i "Paradise hotel" ökade påhoppen.

– Ja, gud ja. Jag har fått mycket mer dumma kommentarer, säger Paulina Danielsson.

De negativa kommentarerna eskalerade efter att hon hade sex i realityserien.

– När jag går in på bloggen och läser kommentarerna så står det typ "slampa" och "hora", men jag bryr mig inte så mycket. Jag tycker sex är ganska naturligt. Nu råkar jag bara ha det framför en kamera.

Hon tycker inte att folk ska bry sig så mycket.

– Folk har kallat mig för "trashig" och "smutsig", att jag skämmer ut mig, att jag kommer ångra mig i efterhand. Jag förstår inte varför folk bryr sig. Det är ju jag som skämmer ut sig, inte dom.

 

NIKLAS ÖRN, 29

Har haft ett återkommande spex under säsongen av "Paradise hotel". Han har klätt ut sig till kvinna. När han, utklädd till kvinna, hånglade med en manlig deltagare började kommentarerna komma på olika sociala forum.

– Framför allt efter att jag hånglat med Thobias tyckte folk att man var äcklig och jag har fått några kommentarer på Instagram och på Facebook. Det är ingenting man bryr sig om. Jag tycker bara det är sorgligt att människor 2013 tycker så. Det är bara löjligt.

Niklas berättar att han tycker att det är tråkigt att folk ser ner på honom för att han kysste en kille, men han tycker folk borde se till sig själva innan de häver ur sig saker.

– För det första tycker jag att de borde sluta kolla om de tycker att det är äckligt. Det är en skandalsåpa, saker kommer att hända. Sen så tycker jag att de ska kolla sig själva i ansiktet och fråga "vad fan håller jag på med? Va fan, det är ju inget konstigt 2013 att folk klär ut sig, spexar lite eller hånglar med samkönade." Dom är pinsamma.

 

AINA LESSE, 23

Hånglade med Jesper "Jeppe" Johansson i premiäravsnittet av "Paradise hotel". En del tittare trodde att de hade sex och efter programmet började mejlen komma.

– Jag fick sjukt mycket skit för det. Kallades för hora och folk tyckte det var dåligt att man låg på första dejten, säger Aina Lesse och är noga med att paret inte gjorde något annat än att hångla.

Samtidigt noterade Aina att hon var den enda av de två som utsattes för näthatet.

– Jeppe fick ingen skit alls. Jag såg inte en enda kommentar om honom om att han skulle ha varit horig eller någonting. Och det tyckte jag var jävligt fel. Men jag var inte förvånad över det, för det är alltid så för tjejer, det är de som blir horor medan ingen lyfter ett ögonbryn för killarna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag