Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Niklas Örn: "Tycker bara det är sorgligt"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Samir Jr Badran.
Foto: Ylwa Yngvesson
Emilie Dahlst.
Foto: Ylwa Yngvesson
Paulina "Paow" Danielsson.
Foto: Ylwa Yngvesson
Niklas Örn.
Foto: Ylwa Yngvesson
Aina Lesse.
Foto: Ylwa Yngvesson

De är alla med i realityserien "Paradise hotel".

Nu berättar deltagarna hur deras medverkan påverkar dem och om näthatet som började redan efter premiäravsnittet.

SAMIR JR BADRAN, 23

En av de mest populära deltagarna i "Paradise hotel". Men efter inspelningen har han märkt av att hans personlighet skapar tudelade känslor hos tittarna och berättar hur det känns att utsättas för näthat. Han tror att en anledning kan vara det självförtroende han visar upp i realityserien.

– De flesta tjejerna verkade tycka att jag var söt och gullig. Killarna däremot skrev "fan vad äcklig du är", "vem fan tror du att du är", "fan vad ful du är", säger han.

Andra personen ska ha stört sig på att Samir är mån om sitt utseende.

– Det var många som ansåg att jag var bög för att jag sminkade mig och för att jag anser att jag är snygg.


EMILIE DAHLST, 26

Var bara med i två avsnitt av "Paradise hotel". Det räckte för att män skulle börja skicka bilder på sin kön till henne. Emilie Dahlst har tidigare försörjt sig som sångerska och underklädesmodell.

– Så självklart har man lockat till sig en hel del idioter. Men nu har det varit extremt mycket idioter. Senast så var det någon som försökte hacka mitt Facebook-konto. Det här har pågått sedan det blev offentligt att jag är med i "Paradise".

Trakasserierna har även haft andra yttringar.

– Det som varit som en röd tråd genom det här är att väldigt mycket män hör av sig. Av någon anledning så är det väldigt mycket män som skickar bilder på sina penisar. Jag förstår inte riktigt hur man som man tänker där.

Emile tar dock näthatet med en klackspark eftersom det även finns positiva kommentarer.

– Man får helt enkelt välja vad man ska ta till sig.


PAULINA "PAOW" DANIELSSON, 20: 

Är en av Sveriges största bloggare. Hon har vid flera tillfällen utsatts för näthat via bloggen. När det blev känt at hon skulle medverka i "Paradise hotel" ökade påhoppen.

– Ja, gud ja. Jag har fått mycket mer dumma kommentarer, säger Paulina Danielsson.

De negativa kommentarerna eskalerade efter att hon hade sex i realityserien.

– När jag går in på bloggen och läser kommentarerna så står det typ "slampa" och "hora", men jag bryr mig inte så mycket. Jag tycker sex är ganska naturligt. Nu råkar jag bara ha det framför en kamera.

Hon tycker inte att folk ska bry sig så mycket.

– Folk har kallat mig för "trashig" och "smutsig", att jag skämmer ut mig, att jag kommer ångra mig i efterhand. Jag förstår inte varför folk bryr sig. Det är ju jag som skämmer ut sig, inte dom.


NIKLAS ÖRN, 29 

Har haft ett återkommande spex under säsongen av "Paradise hotel". Han har klätt ut sig till kvinna. När han, utklädd till kvinna, hånglade med en manlig deltagare började kommentarerna komma på olika sociala forum.

– Framför allt efter att jag hånglat med Thobias tyckte folk att man var äcklig och jag har fått några kommentarer på Instagram och på Facebook. Det är ingenting man bryr sig om. Jag tycker bara det är sorgligt att människor 2013 tycker så. Det är bara löjligt.

Niklas berättar att han tycker att det är tråkigt att folk ser ner på honom för att han kysste en kille, men han tycker folk borde se till sig själva innan de häver ur sig saker.

– För det första tycker jag att de borde sluta kolla om de tycker att det är äckligt. Det är en skandalsåpa, saker kommer att hända. Sen så tycker jag att de ska kolla sig själva i ansiktet och fråga "vad fan håller jag på med? Va fan, det är ju inget konstigt 2013 att folk klär ut sig, spexar lite eller hånglar med samkönade." Dom är pinsamma.


AINA LESSE, 23

Hånglade med Jesper "Jeppe" Johansson i premiäravsnittet av "Paradise hotel". En del tittare trodde att de hade sex och efter programmet började mejlen komma.

– Jag fick sjukt mycket skit för det. Kallades för hora och folk tyckte det var dåligt att man låg på första dejten, säger Aina Lesse och är noga med att paret inte gjorde något annat än att hångla.

Samtidigt noterade Aina att hon var den enda av de två som utsattes för näthatet.

– Jeppe fick ingen skit alls. Jag såg inte en enda kommentar om honom om att han skulle ha varit horig eller någonting. Och det tyckte jag var jävligt fel. Men jag var inte förvånad över det, för det är alltid så för tjejer, det är de som blir horor medan ingen lyfter ett ögonbryn för killarna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.