Niklas och Jenny Strömstedts förvandling – efter mötena i tv

Här är Jenny och Niklas Strömstedt.
Jenny Strömstedt tycker att småprat är en bra grej i ett förhållande.
Foto: SIGGE KLEMETZ / STELLA PICTURES
Niklas och Jenny Strömstedt träffar andra par och djupdyker i deras relation i ”Tillsammans med Strömstedt”.
Foto: FREDRIK WENNERLUND / STELLA PICTURES

Niklas och Jenny Strömstedt träffar andra par och djupdyker i deras relation i ”Tillsammans med Strömstedt”. 

Nu berättar paret att de genom mötena också får insikt och sin egen relation – och att den faktiskt har förändrats. 

– Jag tycker att vi har stärkt vår samhörighet, säger Jenny Strömstedt. 

Niklas Strömstedt, 61, och Jenny Strömstedt, 47, träffades när de båda flyttade på exakt samma dag – bara hundra meter ifrån varandra. Ödet sa sitt och de hamnade på samma fik och började prata med varandra och bytte senare nummer – sen är saker så att säga historia. 

Nu har ”Tillsammans med Strömstedt” premiär igen – programmet där de åker hem till kända par och djupdyker i deras liv och relationer. 

Men programmet har även inverkan på Niklas och Jennys egen relation, och att umgås med andra par gör att de får insikter om sig själva.

Niklas och Jenny Strömstedt i ”Tillsammans med Strömstedt”

– Man måste vara intresserad av den andras vardag: ”hur mår du, vad tänker du på, hur gick det på det där mötet” och följa upp. Den andra personen måste vara den andras största intresse, man kan inte bara leva i parallella världar. Det fungerar dåligt, berättar Jenny Strömstedt.  

– Ja, det fungerar jättedåligt, flikar Niklas Strömstedt in. 

Jenny Strömstedt tycker också att småprat är en bra grej i ett förhållande. 

– Sen så finns det en väldig lojalitet i de par som vi har träffat, som har varit ihop länge, och man lämnar inte ut varandra, eller hänger ut varandra när man umgås med andra. Man ställer upp och man är där när det blir jobbigt. Det är fint. Lojalitet. 

Niklas Strömstedt berättar också att ju längre man lever ihop med en person, desto bättre förstår man hur den fungerar. Om den vill vara i fred, till exempel. 

Det låter som att ni hela tiden reflekterar över er relation och på så sätt går framåt. Är det så? 

– Jo, men det klart att vi lär oss och har lärt oss av de här programmen, men sen har vi ju gjort en massa misstag på vägen fram tills att vi träffade varandra. Vi har övat hårt på andra, säger Niklas Strömstedt och skrattar

– Vi är tacksamma, skojar Jenny Strömstedt.

Programmet har förändrat dem som par

Mötena med andra par i ”Tillsammans med Strömstedt” har förändrat dem som par. 

– När man speglar sig som par i andra par så definierar man sig själv på något sätt också. Man kan också stärka samhörigheten, och det är fint, säger Jenny Strömstedt och fortsätter: 

– Vi är ganska individualistiska i dagens samhälle men att få vara par måste man också vara, helt enkel. Och det har vi i allra högsta grad fått göra i det här programmet. 

Hur är det att leva tillsammans med någon – och samtidigt arbeta med den? 

– Just när man gör ett sånt här program så är det ju fantastiskt att göra det ihop och bara få tillfälle att jobba tillsammans med den man lever med, det är roligt, bara det, säger Niklas Strömstedt. 

Kan det aldrig bli för mycket av det goda? 

– Nej, det kan aldrig bli för mycket av det goda, skrattar Jenny Strömstedt. 

”Tillsammans med Strömstedt” sänds i TV4 på onsdagar klockan 21.00.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.