Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nikkis vändning – tackade först nej till huvudrollen

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Nikki Hanseblad och Melina Benett Paukkonen gör de båda huvudrollerna i filmen ”Så jävla easy going”.
Foto: OLA KJELBYE
Nikki Hanseblad och Melina Benett Paukkonen på premmiären.
Foto: PETER JOHANSSON / STELLA PICTURES/PETER JOHANSSON STELLA PICTURES
Nikki Hanseblad, 19, spelar Joanna som har adhd och som blir kär i sin klasskompis Audrey.
Foto: PAUL WENNERHOLM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Nya storfilmen ”Så jävla easy going” handlar om Joanna som har adhd och blir kär i en annan tjej.

19-åriga Nikki Hanseblad fick huvudrollen av en slump – nu spås hon en lysande karriär. 

– Det är så sjukt när man pratar om det, och jag är också så glad att de vågade tro på mig, och valde mig som debutant till en huvudroll, säger stjärnskottet.

Känslorna går på högvarv i ungdomsfilmen ”Så jävla easy going” som bygger på en ungdomsbok av Jenny Jägerfeld och som nu visas på biografer runtom i Sverige. 

Nikki Hanseblad, 19, spelar Joanna som måste hitta egna sätt att dra in pengar till sin adhd-medicin – samtidigt som hon blir kär i Audrey. 

Filmen är Nikkis debut och hon berättar att det var utmanande att upprätthålla karaktärens höga intensitet men att hon aldrig försöka att gestalta en adhd-diagnos genom rollen. Det menar hon hade varit omöjligt eftersom adhd ser annorlunda ut för olika personer. 

– Om jag ska vara ärlig så tänkte jag aldrig på att försöka porträttera diagnosen, jag försökte bara gå in i min karaktär – som har adhd, säger Nikki Hanseblad. 

Förutom Joannas diagnos är kärlekshistorien en central del i berättelsen. 

– Framförallt är ju detta också en kärlekshistoria, där Joanna blir kär i en tjej, säger Nikki. 

Mitt i Joannas kaotiska liv förälskar hon sig i klasskamraten Audrey – en kärleksrelation som Nikki menar gestaltas på ett naturligt vis.

– Ofta är ju den stora konflikten i filmer att det är en lesbisk relation typ, här är det inte en grej att de båda är tjejer – och det tycker jag är väldigt skönt, säger Nikki. 

Fick rollen av en slump

Nikki har varit med i tv som barn men hade innan filmen aldrig tidigare jobbat med skådespeleri. Hon berättar att hon fick filmrollen av en slump. 

– Det var faktiskt producenterna som såg en bild på mig på sociala medier och tänkte att jag kanske skulle passa, säger Nikki som berättar att hon först tackade nej till att provfilma för rollen.

– Jag tänkte att det ändå inte skulle leda någonstans, förklarar hon. 

Men tiden gick och tillslut övertygade Nikkis föräldrar henne att ändå testa. Sedan gick allt fort – och plötsligt fick hon huvudrollen. 

– Det var egentligen bara en slump men jag är otroligt tacksam att jag kom in på detta. Nu vill jag ju verkligen fortsätta med skådespeleri.

Skådisen AnnaLynne McCords dikt till Putin: ”Ledsen att jag inte var din mamma”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.