Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nikki Aminis val under kroppsförändringen

Idoljuryns Nikki Amini berättar om sina ätstörningar
Nikki Amini är på omslaget till månadens topphälsa.
Nikki Amini födde barn nyligen. Foto: OLLE SPORRONG

Som tonåring gick Nikki Amini igenom en svår period av ätstörningar.

I dag är ”Idol”-jurymedlemmen fokuserad på att må bra, och tränar för hälsans skull – något som var väldigt viktigt för henne under graviditeten.

– Träningen hjälpte mig också att inte lägga för mycket fokus på hur kroppen förändrades, utan på välmående och positiv energi, berättar Nikki Amini i en intervju med Topphälsa.

Att man som tonårsstjej mår dåligt över sitt utseende är tyvärr inte ovanligt, och många drabbas av ätstörningar i tonåren – bland dem ”Idol”-jurymedlemmen Nikki Amini, 35.

I en intervju med Topphälsa berättar TV4-profilen, som blev mamma till dottern Nilofar i somras, att hon inte trivdes med sig själv när hon var ung. Profilens hårdbantning ledde till allvarliga ätstörningar.

– Som många andra tjejer hade jag problem med ätstörningar. Och rätt extrema sådana. Jag började banta i nian. Kunde leva på ett äpple om dagen. Vägde 40 kilo. Då var familjen väldigt orolig för mig, vet jag, berättar Nikki Amini i en intervju med Topphälsa.

Familjen kom till räddning

Hennes familj upptäckte hur illa ställt det var, och lade tid och kraft på att få Amini på rätt köl igen. Något som tog tid, men gjorde att profilen inte haft några ätstörningsproblem sedan dess.

– De tjatade, tog mig till samtal hos BUP och ... ja, det tog tid, men blev bra så småningom. Jag hade tur som inte tog långvarig skada. I dag är jag noga med att aldrig peta med maten, som jag gjorde då. Numera äter jag allt jag vill, fast med måtta. Går aldrig på några dieter. Och tränar flera gånger i veckan, säger hon till tidningen.

 ”Återhämtningen gick fint”

Numera tränar hon främst för hälsans skull – vilket hon märkte positiva effekter av under graviditeten, när hon fortsatte träna.

– Ja, vilket visade sig vara jättebra. Jag mådde egentligen aldrig någonsin riktigt dåligt och återhämtningen gick fint. Träningen hjälpte mig också att inte lägga för mycket fokus på hur kroppen förändrades, utan på välmående och positiv energi.