Nikki Aminis kritik mot TV4 – efter plötsliga ändringen i ”Idol”

Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Nikki Amini och Anders Bagge.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Nikki Amini.
Foto: OLLE SPORRONG
Nikki Amini.
Foto: OLLE SPORRONG

För första gången har idolerna fått bygga sina framträdanden helt själva – först den här veckan får de proffshjälp.

Enligt Nikki Amini har effekten av beslutet varit att de två första fredagsfinalerna inte har hållit måttet.

– Förra fredagen var det bara Kadiatou som hade ett wow-framträdande. Nästan alla andra var svajiga, säger ”Idol”-jurymedlemmen.

Hittills i säsongens i ”Idol” har deltagarna valt kläder och byggt sina framträdanden helt på egen hand. Men från och med den här veckan får idolerna professionell hjälp av stylister och koreografer. 

Enligt jurymedlemmen Nikki Amini är det första gången under hennes tid som jurymedlem som idolerna inte får proffshjälp från start, hon menar att de första fredagsfinalerna inte har hållit måttet.

– Att idolerna inte får proffshjälp redan från första fredagsfinalen är den största skillnaden från de två tidigare säsongerna jag har gjort. Prestationerna har varit svajigare. De behöver hjälp och coaching för att kunna fortsätta utvecklas, säger Amini och fortsätter:

– Att ta klivet till den stora scenen och studiopubliken blir en påfrestning, nervositeten ökar. Både scenspråksmässigt och sångmässigt så har de inte kunnat ta så stora steg vecka till vecka. 


LÄS MER: Nikkis ilska i natt 


Nikki Amini: ”Alla var svajiga”

Nikki Amini menar att vissa idoler inte kommer hinna utvecklas tillräckligt fort och åka ut. Jurymedlemmen var inte nöjd med att det var Ambér Flores som fick lämna programmet förra veckan. 

– Nej det var jag inte. Det finns åtminstone fyra-fem andra som jag inte känner har samma kapacitet att utvecklas, säger hon och fortsätter:

– Förra fredagen var det bara Kadiatou som hade ett wow-framträdande. Nästan alla andra var svajiga. 

”Idol” sänds på fredagar kl 20.00 på TV4.


LÄS MER: Konkurrenterna som gör upp i ”Idol” 2018 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.