Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nikki Aminis dolda kamp med dottern i sändning

Nikki Amini med Expressens reporter Ellinor Svensson.
Hampus fick lämna. Foto: TV4
Nikki Amini i ”Idol”. Foto: TV4

Tårar, ord om hjärtesorg och saknad. 

Det blev dramatiskt under den andra fredagsfinalen av ”Idol”. 

Nu berättar Jurymedlemmen Nikki Amini att hon kämpade i det dolda under programmet – genom att vara borta från dottern Nilo. 

– De är med mig under dagen men det blir trist att hänga här hela tiden. Hon kommer tillbaka snart så får jag mysa lite. Jag saknar henne, och jag saknar min man också.

Det blev en dramatisk och känslosam kväll när idolerna skulle tolka temat ”genombrottshits”. Dao Di Ponziano Molander ,17, fick Kishti Tomita, 55, att börja gråta och idolen Ellie Lilja, 26, sjöng ut sitt hjärta. 

Men det pågick även en annan typ av drama – som tittarna inte fick se. 

I juli blev ”Idol”-jurymedlemmen Nikki Amini mamma till dottern Nilo. Att vara ifrån en bebis som bara är några månader gammal är inte helt lätt – därför är hon med Nikki i studion. 

– Nilo är här, hon är med mig i studion men just i kväll har hon åkt i väg en stund med sin pappa. De kollar på programmet hemma. Men de kommer och hämtar mig snart, säger Nikki Amini strax efter sändning. 

Hon fortsätter: 

– De är med mig under dagen men det blir trist att hänga här hela tiden. Hon kommer tillbaka snart så får jag mysa lite. Jag saknar henne, och jag saknar min man också.

Stödet från Niklas Twetman 

Niklas Twetman har tidigare varit med Nikki Amini under sändningarna. 

– Han är pappledig på fredagar. Jag jobbar och han är pappaledig. Men de är med mig i studion för jag ammar och så, säger hon och avslöjar en annan kamp: 

– Jag känner i bröstet att jag inte har ammat på länge.

Nikki Amini skrattar högt och berättar hur det känns. 

– Det gör ont. Det här är slut snart så då får jag släppa på spänningarna, säger hon skämtsamt. 

Men det är inte bara jurymedlemmen som har kämpat med saker som inte syns. 

Sjukdomen bakom kulisserna

Både Dao Di Ponziano Molander och Madeleif Termaten, 17, var sjuka under sändningen. 

– Jag har varit jättejättesjuk, när jag gick till vårdcentralen så hade jag nässelutslag, säger Dao Di Ponziano Molander. 

Nässelutslagen har hon försökt att dölja och var nervös över att de skulle synas. 

– Det är en allergisk reaktion på grund av infektion i kroppen, säger hon. 

Även utröstningen blev dramatisk och när programledaren Pär Lernström gav beskedet stod det klart att det var Hampus Israelsson, 21 – och han bröt ut i tårar. 

– Jag mår okej. Jag är lite ledsen men det ska man ju vara. Det är en liten besvikelse att jag inte har visat riktigt vad jag går för under något av mina framträdande, säger han.