Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nikki Amini lämnar Idol efter fem år som jury

Tårarna och känslokollapsen efter Nadjas historiska seger
Nikki Amini lämnar sitt uppdrag som jurymedlem.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Hon har suttit i juryn sedan 2016.
Foto: STINA STJERNKVIST / TT / TT NYHETSBYRÅN
Nadja Holm blev vinnare av ”Idol” 2020.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Jurymedlemmen Nikki Amini berättar nu att hon lämnar ”Idol” i TV4 efter den unika säsongen.
Trots kanalens önskan om att ha henne kvar går profilen vidare. 

– Jag har gjort fem säsonger och jag känner att jag fått uppleva allt som jag kan uppleva, och nu en final med två tjejer. Någonstans måste man sluta på topp, säger hon.

Nikki Amini väljer att lämna sitt uppdrag som en av jurymedlemmarna i ”Idol” efter en speciell säsong med hårda restriktioner och ändrat upplägg.

I fem år har hon suttit som jurymedlem, men slutar nu, som Aftonbladet var först med att skriva.

Det trots att TV4 vill ha henne kvar.

– Att jag har fått uppleva en sista ”Idol”-final med Nadja och Paulina som finalister är det absolut bästa avslut på min ”Idol”-karriär som jag hade kunnat tänka mig, säger hon till Aftonbladet.

TV4 erbjöd henne att fortsätta

Inför den kommande säsongen ville kanalen ha kvar Nikki Amini som säger att beslutet grundar sig i att hon vill gå vidare med nya projekt. Nyligen har hon givit ut boken ”I can make you a star” som uppmuntrar andra till att leva ut, och leva upp, till sin fulla potential.

– Jag har gjort fem säsonger och jag känner att jag fått uppleva allt som jag kan uppleva, och nu en final med två tjejer. Någonstans måste man sluta på topp.

Nadja Holm tog hem ”Idol” – Så här sa hon efter segern.
Därför vill Paulina komma tvåa i "Idol"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.