Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nikki Amini avslöjar jurybråken i ”Idol”

Nikki Amini blev nyligen mamma för första gången – och nu berättar hon om inspelningsprocessen, som pågick när hon var höggravid.
Foto: OLLE SPORRONG
Anders Bagge går in på sin tionde säsong i ”Idol”-juryn.
Foto: OLLE SPORRONG

TV4: succéprogram ”Idol” går in på sin 15:e säsong – och måndagens säsongspremiär kommer innehålla mängder av minnesvärda ögonblick.

Det menar jurymedlemmarna Nikki Amini och Anders Bagge, som nu även berättar om jurybråken bakom kulisserna.

– Det blir lite dispyter ibland. Fast när man känner varandra så lär man sig också att inte ta det så personligt, säger Nikki Amini.

”Idol” är ett av TV4:s mest långlivade program, och mängder av sångare har fått framgångsrika musikkarriärer tack vare sin medverkan i programmet.

Darin Zanyar, Agnes Carlsson och Chris Kläfford är bara några av artisterna som fått sitt genombrott i musikprogrammet.

Och under måndagskvällen så är det säsongspremiär för den femtonde säsongen av ”Idol”.

Det kommer bli en säsong präglad av annorlunda musikupplevelser, menar juryveteranen Anders Bagge. 

– Det finns några auditions i år som har etsat sig fast hos mig. Det är några grejer som vi inte har sett förut. Det känns som att vi startat på en ny bana, det är folk som har sökt till ”Idol” – som inte brukar komma till oss, säger han.

Bagges känslor för programmet

Publikfavoriten gör i år sin tionde säsong i ”Idol”-juryn, och han menar att programmet har blivit en viktig del av hans liv.

– Jag har varit med i tio säsonger, och för mig har det blivit en del av mitt liv. Jag är väldigt lycklig över att få vara en del av det här.

Har du haft några krav för att fortsätta vara med i programmet?

– Nja, så länge som folk tycker att jag gör min uppgift på ett bra sätt, så kommer jag att fortsätta.

Spelade in under graviditeten

Inspelningarna pågick när Nikki Amini fortfarande var höggravid – något som var en prövning på flera sätt.

– Det var väl det som var den stora skillnaden för mig. Hormonpåslaget som man får under graviditeten gör väl också att man inte hade samma tålamod som tidigare med mina jurykolleger, säger hon och skrattar.

Samtidigt så berättar hon nu även om jurybråken – som skett bakom kulisserna.

– Vi är ju väldigt starka personligheter, och vi clashar ju ibland. Det blir lite dispyter ibland – vilket man också ser i programmet. Fast när man känner varandra så lär man sig också att inte ta det så personligt, säger Nikki Amini.

Den nyblivna mamman går nu också en kamp för att få ihop familjepusslet under hösten. 

– Jag har ju inte gjort det här förut – så jag känner en viss oro över kvalveckan framför allt. Dock så har min man tagit ledigt varje fredag, och de kommer att finnas med i studion under hela hösten, säger Nikki Amini.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.