Nike avslöjar: Släpper de magiska skorna

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
I "Tillbaka till framtiden" har Michael J Fox karaktär Marty McFly, på sig ett par Nike High Tops vars skosnören automatiskt dras åt samtidigt som skorna justeras för att passa hans fötter. Enligt filmen utspelar sig det 2015. Nu har Nike en glad nyhet till alla fans.
Foto: Universal Pictures
"Under 2015" släpps dessa godbitar.
Foto: Youtube/Nike

De är filmhistoriens mest välkända träningsskor.

”Tillbaka till framtidens” magiska, självknytande skor.

Nu har Nike lovat att de ska släppas i år- 2015 - precis som i filmen.

De allra flesta som växte upp på 1980-talet såg succéfilmen ”Tillbaka till framtiden” med Michael J Fox i huvudrollen. Tvåan som kom 1989 blev lika framgångsrik den. Där har Michael, som spelar Marty McFly, på sig ett par Nike High Tops vars skosnören automatiskt dras åt samtidigt som skorna justeras för att passa hans fötter. Enligt filmen är detta år 2015.

Det har varken Nike-anhängare eller företaget själva glömt. På en mässa i Long Beach, Kalifornien, i måndags avslöjade Nikes utvecklingschef Tinker Hatfield att man planerar att släppa den magiska skon i år. Något releasedatum gavs inte utan Tinker sa att hans team arbetar så hårt som möjligt för att leverera Nike MAG 2015 och menade att vi fortfarande har elva månader kvar.

Rykten om tekniken har cirkulerat sedan 2010 då Nike sökte patent för just ”självknytande skosnören”.

– Den enorma förväntan på den här releasen är någonting som få kan förstå, säger Matt Halfhill till, utgivare på skosajten Nice Kicks, till Mashable.com. Jag vet inte ens om alla på Nike förstår hur höga kraven kommer att vara på denna sko.


Källa: Mashable.com, Daily Mail.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.