Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Niffi, 23, fick osannolikt besked – tvillingarna har olika pappor

När Niffi Sjöberg blev gravid visste hon att det fanns två möjliga pappor till tvillingbebisarna i hennes mage.Foto: Viafree
Men först flera månader efter förlossningen kom det osannolika beskedet – Niffi Sjöbergs tvillingpar hade olika pappor.Foto: Viafree
Niffi Sjöberg berättar i ”Unga mammor”.Foto: Viafree

När Niffi Sjöberg blev gravid visste hon att det fanns två möjliga pappor till tvillingbebisarna i hennes mage.

Men först flera månader efter förlossningen kom det osannolika beskedet – Niffi Sjöbergs tvillingpar hade olika pappor.

– Det var väldigt mycket att ta in, säger Niffi Sjöberg som är aktuell i ”Unga mammor” på Viafree.

”Unga mammor” är tillbaka i Viafree, med premiär 27 februari.

En av deltagarna i den nya säsongen är 23-åriga Niffi Sjöberg, som har två tvillingar i 2-årsåldern. Men Sjöberg är inte som vilken tvillingmamma som helst – hennes tvillingpar har nämligen olika pappor. Barnen Wilma och Ludwig är alltså tvillingar med varandra, men har inte samma pappa.

Redan från början av graviditeten visste Niffi Sjöberg att det var osäkert vem som var pappa till barnen i hennes mage, då hon under kort tid hade varit tillsammans med både sin expojkvän och sin nuvarande kärlek.

– Det var oklart hela graviditeten vem som var pappan, det visste både jag och de inblandade, säger Niffi Sjöberg.

Niffi, 23: ”Väldigt ovanligt”

Trots att han inte visste om han var pappa till barnen i flickvännens mage var pojkvännen Jonathan stöttande under hela graviditeten, och när tvillingarna föddes sov han med dem på sjukhuset medan Sjöberg fick vård.

Mamman och tvillingbebisarna blev kvar på sjukhuset i 13 dagar, men det skulle dröja mycket längre än så innan de fick veta vem som var pappa. Efter att de tagit blodprov hos familjerätten fick de veta att proverna behövdes tas om – men de kunde inte ana varför.

– Jag visste om att man kan ha två olika pappor till sina tvillingar, det var inget nytt för mig men väldigt ovanligt. Men jag hade haft det i bakhuvudet, säger Niffi Sjöberg, som menar att det vore ”typiskt henne” att hamna i den situationen.

Blev mycket att hantera

När hon och barnens pappor fick veta hur allt låg till var det mycket att hantera för dem. Expojkvännen fick börja träffa sitt barn med jämna mellanrum, och Sjöberg valde senare att flytta tillsammans med sin nya kärlek.

– Det var väldigt mycket att ta in, och mycket att fixa. Det blev mycket känslor, säger ”Unga mammor”-profilen.

Niffi Sjöberg hyllar sin sambo Jonathan för hans engagemang för barnen, och förklarar att han ser båda tvillingarna som sina egna.

– Jonathan ser Wilma som sitt barn också, han älskar båda lika mycket. Det är inga problem från hans håll.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.