Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nicole Roséns liv efter ”Älskar, älskar inte”

Nicole Rosén och Aoi Izumiharas förhållande tog slut efter ”Älskar, älskar inte”.
Foto: Privat
Nicole Rosén är kritisk till hur hon framställdes i programmet.
Foto: Privat
”De bara plockade ut det negativa hela tiden, de tog aldrig med min förstående sida”, säger hon.
Foto: Privat

Nicole Rosén och Aoi Izumihara var ett av paren i Discoverys realityserie ”Älskar, älskar inte” – men kärleken höll inte och förhållandet tog slut.

Nu berättar Nicole om relationen och om sitt missnöje med hur hon framställdes i programmet.

– Medan andra par helt plötsligt reste till Gambia och grejer så skulle vi vara hemma och tvätta och städa.

25-åriga Karlskronabon Nicole Rosén och japanen Aoi Izumihara, 26, hade varit ett par i lite mer än ett och ett halvt år när de deltog i realityprogrammet ”Älskar, älskar inte”.

– Vi tackade ja i stort sett för pengarnas skull. Att de kunde hjälpa med biljett och resor och grejer. Det var så de målade upp det: ”Vi betalar allt, vi gör det här för er, ni kan få göra så mycket roliga grejer”. Sen var det inte så himla magiskt som de sålde in det som.

I serien bodde Nicole fortfarande hemma hos sin familj och mycket av det tittarna fick se var parets vardagsliv, där Nicole gång på gång kritiserade sin japanska pojkvän för att vara lat, barnslig och allmänt okunnig kring tvätt, matlagning och städning. 

”Var ju på deras beställning”

En grovt överdriven bild enligt henne själv.

– Det var inte så att jag ringde dem och bara: Nu när vi kommer ner nästa vecka, kan vi inte filma när jag och Aoi pratar om jämställdhet och viker tvätt? Utan det var ju på deras beställning. 

Nicole Rosén menar att produktionen exempelvis helt struntade i att använda material där Aoi pratade om att han vill lära sig mer saker och bli mer vuxen. 

– De tog inte med de scenerna överhuvudtaget. Då hade vi roligt och vi kom överens som par. De tog ju bara med drama, eller det de kunde få att se ut som drama i alla fall.

 – De bara plockade ut det negativa hela tiden, de tog aldrig med min förstående sida.

Nicole Rosén är i dag singel, men ”testar marknaden”, säger hon själv.
Foto: Privat

”Kan lika gärna prata med en vägg”

Deltagarna fick själva se de färdigklippta avsnitten ett drygt dygn innan de skulle sändas. Då var redan försent att komma med synpunkter, menar Nicole.

– Och så är det alltid standardsvaret: ”Det är självklart att vi inkluderar våra deltagare, vi finns här för att lyssna”. Men vad gör det om ni inte tar åt er. Då kan jag lika gärna prata med väggen om mina bekymmer.

Du fick en del näthat?

– Ja de såg ju möjligheten där. Här har vi Nicole som är ”feminazi” och ”vänsterbliven” typ. Det var ju mycket vinklingen ju. 

Kort efter programmet valde Nicole Rosén att göra slut med Aoi.

– Aoi var inte klar med sig själv och det hade ingenting med mig att göra överhuvudtaget. Vilket var otroligt tråkigt för oss båda.

Har ni någon kontakt alls i dag?

– Nej efter programmet tog slut så har jag valt att inte ha det. För bådas skull. Det är bara jobbigt att försöka vara kompisar när det blev som det blev.

Nicole säger samtidigt att hon i dag är på en bra plats i livet. Hon har flyttat till egen lägenhet, jobbar som HR-partner och på relationsfronten så ”testar hon marknaden”.

– Livet leker tycker jag ändå. Även om allt som hände med Aoi var jättetråkigt tror jag ändå på det här som många säger, att ”everything happens for a reason”.

Discovery: ”Ett omfattande råmaterial”

Från Discovery Network Swedens håll uppger Mathilde Albinsson, pressansvarig för ”Älskar, älskar inte” att meningen aldrig har varit att ge en felaktig bild av deltagarna:

”Det är ett omfattande råmaterial, där allt såklart inte fick plats inom ramen för programtiden. Syftet har aldrig varit att på något vis förminska eller förvränga någon deltagare eller relation. Om någon deltagare ändå uppfattar det så är det såklart tråkigt, men produktionen har haft en tät och kontinuerlig dialog med samtliga för att de ska känna sig inkluderade och som alltid erbjuds de stöttning vid behov”, skriver hon i en kommentar.


En av tjejerna är mullvad i premiäravsnittet av "Bachelor"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.