Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nicole Kidman ville ha Julia Roberts roll i ”Notting Hill”

Klassikern med Julia Roberts och Hugh Grant kom 1999.Foto: MARY EVANS / IBL
Någon hade velat ha rollen som Julia Roberts spelade är Nicole Kidman.Foto: RICK RYCROFT / AP

Nicole Kidman, 53, är en av världens mest kända och eftertraktade skådespelare.

Men i en intervju berättar hon nu om avvisningen från en av 90-talets största filmer.

– Jag ville verkligen ha Julia Roberts roll i Notting Hill. Men jag var inte välkänd nog och jag var inte tillräckligt begåvad, säger hon i en intervju med Marie Claire. 

Nicole Kidman är aktuell i den nya HBO-serien ”The Undoing”, där hon spelar mot Hugh Grant, 60. Men hade hon själv önskat hade skådespelerskan gärna delat filmduk med Grant redan på 90-talet.

Den Oscarbelönade stjärnan berättar nämligen att hon desperat ville ha rollen som Hugh Grants kärleksintresse ”Anna Scott” i ”Notting Hill” 1999. Rollen som gjordes känd av Julia Roberts.

– Jag ville verkligen ha Julia Roberts roll i Notting Hill. Men jag var inte välkänd nog och jag var inte tillräckligt begåvad,säger hon i en intervju tillsammans med Hugh Grant

Kidman avslöjar också att hon var nära på att få en roll i julfilmen ”Love Actually” från 2003, också tillsammans med Grant. 

– Jag tror att det var någonting där jag verkligen ville ha en roll. Kanske skulle jag göra en liten roll i Love Actually vid en tidpunkt

Hugh Grant undrar då vilken roll hon skulle haft i ”Love Actually”, varpå hon svarar: 

– Jag kommer inte ihåg. Det var inte en stor roll.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.