Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Niclas Wahlgrens kärleksbeslut – efter uppbrottet från flickvännen

Niclas Wahlgren.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD
Niclas Wahlgren.
Foto: EXPRESSEN
Niclas Wahlgren.
Foto: MICHAELA HASANOVIC
Julia Friberg.
Foto: Privat.

Niclas Wahlgrens förhållande med flickvännen Julia Friberg är över efter bara någon månad.

Han vill inte stänga dörren för ny kärlek under 2019 – men säger samtidigt att han inte letar efter några större förändringar i livet. 

–– Det är Kit och jag mot världen. 

Radioprofilen Niclas Wahlgren, 53, berättade i slutet av november att han funnit kärleken. På Instagram visade han upp bilder på nya flickvännen, trebarnsmamman och fitnessprofilen Julia Friberg, 39. 

”Julia är en jättefin tjej som jag tycker väldigt mycket om”, skrev Niclas Wahlgren i ett sms till Expressen efter avslöjandet.

Men nu avslöjar Niclas Wahlgren att han och Julia Friberg har gjort slut. 

– Jag är singel. Hur, varför och när är inte intressant att prata om tycker jag, för det var inget långvarigt, säger han och fortsätter:

– Jag är singel och jag mår skitbra. 

Stoppa Pressarna var först med att rapportera om parets uppbrott. 

Niclas fick tips från livscoach

Tidigare var Niclas Wahlgren gift med Laila Bagge, 46, de två fann varandra under inspelningarna av Let's dance i TV4 2009. Året därpå gifte de sig, men skilsmässan var ett faktum 2015. Sedan dess har Niclas Wahlgren inte haft något känt förhållande, förrän Julia presenterades som hans flickvän. 

Anledningen till att Niclas Wahlgren trots uppbrottet är glad och trygg beror på ett möte för fem år sedan som kom att förändra hela hans liv. 

– Folk brukar fråga "du är alltid glad", men nej, det är man inte, man får jobba med det varje dag för det är ingenting man bara är. Det låter väldigt naivt och det är en grej man får jobba med, det lärde jag mig för fem år sedan ganska exakt. 

Niclas Wahlgren träffade då en livscoach som påminde honom att inte bara hänga upp sitt välmående på en grej i livet, som exempelvis jobbet. Istället fick han tipset att välja ut fem staplar som var viktiga för honom.

– Om en går åt helvete så är det bara 20 procent dåligt och 80 procent bra, lite så får man fokusera på, säger han och fortsätter: 

– Man ska inte förringa det som är dåligt; om jag förlorar jobbet, blivit lämnad eller att pengarna tagit slut. Det är grejer som jag får ta tag och jobba med, men det är enklare att ta tag i det dåliga om man mår bra. Den livsfilosofin försöker jag leva efter och det kanske är därför jag är jäkligt glad trots att jag är singel. Niclas Wahlgren valde att sluta på Rix FM

I slutet av 2018 bröt Niclas Wahlgren dessutom upp från sitt jobb som radiopratare på Rix FM. Efter åtta år på kanalen gick den populära programledaren i stället över till NRJ där han nu leder eftermiddagssändningarna. Niclas Wahlgren är mer än nöjd med sitt beslut, men säger att 2019 inte kommer att innehålla fler förändringar i livet. 

– Det är Kit och jag mot världen. Och så säkerligen andra däremellan som vänner, kanske dyker upp någon annan man gillar och som förhoppningsvis gillar en själv. 

Du stänger inte dörren om kärleken skulle dyka upp?

– Nej nej nej, absolut inte. Men jag fokuserar ju inte mitt välbefinnande…. du måste ju trivas jäkligt bra med dig själv för att också kunna trivas med någon annan. 

Expressen har varit i kontakt med Julia Friberg som bekräftar att relationen med Niclas Wahlgren är över. 

"Vi sågs tre gånger över en kort period. Han började skriva i mitten av november och han verkade mena allvar med oss. Han sa mycket och planerade mycket som fick mig att känna att det var på riktigt", skriver hon i ett meddelande och fortsätter: 

"I mitten av december svalande det plötsligt och han släppte all kontakt". 

Exakt vad som hände framkommer inte, men Julia Friberg sörjer inte över uppbrottet. Istället önskar hon Niclas Wahlgren all lycka till i framtiden. 

"Jag har släppt detta och går vidare i livet". ◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.