Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Niclas Wahlgrens tvivel – avslöjar beslutet för hälsan

Dagens toppnyheter inom nöjesvärlden.
Niclas Wahlgren berättar i NRJ att han testat att bli vegetarian.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Han erkänner dock att han har vissa tvivel.Foto: TV4.
Han berättar hur han fått höra av en person att det funkar lika bra att äta animalisk föda, så länge han mixar upp det med nyttig mat som avokado och nötter.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: MICHAELA HASANOVIC
Foto: TV4.
Foto: TV4.
1 / 7

Niclas Wahlgren har genomgått en livsförändring.

Han har blivit vegetarian.

Men redan efter sex dagar vacklar dock radioprofilen i sitt beslut.

– Ska jag inte vara vegetarian längre? Ska jag byta?, undrar han i en NRJ-sändning.

54-årige Niclas Wahlgren är mån om att leva hälsosamt. Utöver att jobba på radio är han även personlig tränare, och på hans Instagram postas ofta bilder i olika slags träningssammanhang.

I ett led att leva ännu hälsosammare tog Wahlgren nyligen ett beslut. Att testa att vara vegetarian. Något han berättar om i en sändning på NRJ, när han hälsar lyssnarna välkomna.

– Niclas Wahlgren heter jag, som håller er sällskap. Nybliven vegetarian. Hörde jag någon som applåderade? Eller är det helt tvärtom? 

Niclas Wahlgren berättar att han sett filmen ”The Game Changers”, som handlar om hur man med vegankost ändå kan prestera på allra högsta nivå som idrottare.

– Efter det var det ingen tvekan. Jag som vill bli världens starkaste hundraåring, det är ju mitt mål framöver. Världens starkaste hundraåring. Jag måste ju leva så bra som möjligt. Så jag startade att vara vegetarian, berättar han.

”Sex dagar höll jag ut”

Men ganska snart började vissa tvivel att gro i honom.

– Sex dagar höll jag ut. Tills i dag. Då är det en person som förklarar för mig att det bara är en konspiration det där. Det funkar lika gärna om man äter animalisk föda också, alltså kött, fisk och fågel. Bara man blandar upp med mycket rotfrukter, sallad, nötter och avokado, och allt sånt som är nyttigt. 

Men samtidigt erkänner Wahlgren att han känner sig något förvirrad och ber därför lyssnarna om tips.

– Är det så? Ska jag inte vara vegetarian längre? Ska jag byta? Ska det vara på det här sättet? Har du nån bra koll, det är bara att ringa. Övertala mig att fortsätta vara vegetarian. Eller övertala mig att fortsätta äta animalisk föda. Vem vill inte leva för evigt?, undrar han i radioprogrammet.

Hör Babbens pik till Pernilla Wahlgren i direktsändning

Hör Babbens pik till Pernilla Wahlgren i direktsändning