Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Niclas Wahlgrens plötsliga ändring – nya livet

Niclas Wahlgren byter jobbet på Rix FM mot konkurrenten NRJ. Foto: MICHAELA HASANOVIC
Niclas Wahlgren är nybliven singel, men glad trots uppbrottet. Foto: MICHAELA HASANOVIC

Niclas Wahlgren börjar 2019 med ett nytt jobb.

Profilen byter Rix FM mot konkurrenten NRJ. 

– Jag vill brinna. När man slutar brinna blir man inte bra efter ett tag, säger Niclas Wahlgren.

Niclas Wahlgren hade arbetat på radiokanalen Rix FM i åtta år. Men i slutet av året kom plötsligt beskedet – Wahlgren skulle sluta och i stället börja hos konkurrenten NRJ. 

– Jag har haft åtta fantastiska år på det andra stället, men när man varit där så länge blir man en institution. Då känner jag man tappar lite framåtanda, tappar lite nytänk och så där och då ska man nog röra på sig, säger Niclas Wahlgren och fortsätter:

– Då är det nog nyttigt att byta jobb efter så lång tid. Nya arbetsuppgifter, nya kolleger, nya chefer, hitta nya vägar, rucka om gruset under fötterna.

Niclas Wahlgren om nya jobbet – ”läskigt”

Beslutet kom inte över en natt. Niclas Wahlgren hade sedan en tid tillbaka känt att det var dags att röra på sig. Men rädslan för förändring satte stopp i processen.

– Alla tycker om förbättring, men ingen tycker om förändring – men för att få förbättring måste du ha en förändring, säger Niclas Wahlgren och tillägger:

– Klart det är läskigt.

 

 

Att gå till konkurrenten var Niclas Wahlgrens eget beslut. Den avgörande faktorn som fick profilen att ta steget var att han blev mer rädd för att fastna – än att kasta sig ut i något nytt.

– Jag vill brinna. När man slutar brinna blir man inte bra efter ett tag, säger Niclas Wahlgren.

Efter åtta år på samma stol har man gjort det mesta av sin roll menar Niclas Wahlgren och medger att det var jobbigt att lämna många bra arbetskolleger.

Niclas Wahlgren bekräftar – singel

Tidigare i veckan berättade Niclas Wahlgren att han blivit singel.

– Jag är singel. Hur, varför och när är inte intressant att prata om tycker jag, för det var inget långvarigt, säger han och fortsätter:

– Jag är singel och jag mår skitbra. 

I samma veva berättade Niclas Wahlgren hemligheten till att han, trots uppbrottet, är glad. Efter ett besök hos en livscoach valde han att dela upp lyckan i fem olika staplar. 

– Om man exempelvis får sparken, så går en åt helvete är det bara 20 procent dåligt och 80 procent bra, lite så får man fokusera, säger Niclas Wahlgren.