Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Niclas Wahlgrens kropps-avslöjande

Foto: MICHAELA HASANOVIC

Niclas Wahlgren har tränat sedan han var barn och spenderar ungefär en timme om dagen på gymmet. 

Radioprofilen visar öppet upp sina träningsrutiner och vältränade kropp på sociala medier och hoppas kunna inspirera andra. 

– Att träna är att nå välbefinnande. Man mår så mycket bättre när man aktiverar sig, berättar han.

Niclas Wahlgren, 53, hoppas kunna inspirera andra med sin träning. Radioprofilen berättar i "Efter tio" med Malou von Sivers att han tränar minst en timme varje dag och på Instagram visar han upp träning som han själv gillar i hopp om att peppa sina följare till en mer hälsosam livsstil.

– Att träna varje dag är som att duscha.  Det får mig att må bra, säger han i sändningen.

För Niclas Wahlgren handlar träningen mer om att må bra än att förändra sitt utseende. Det ger energi och ork berättar han vidare för Expressen.

– Att träna är att nå välbefinnande. Man mår så mycket bättre när man aktiverar sig. Det är vetenskapligt visat att det har en föryngringseffekt. Jag tränar en timme om dagen, för säger jag sju dagar i veckan tycker folk att det är överdrivet. Gym passar min kropp väldigt bra, berättar han.

https://www.instagram.com/p/Bnir9ZWAAcC/

 

Började med kampsport som 8-åring

Niclas Wahlgren upptäckte träningen när han var barn och började med kampsport som 8-åring. Sedan dess har han hållit på, men bara med sånt som han gillar. Det har inte blivit mycket fotboll och ishockey för hans del. För honom handlar det om kampsport och tung styrketräning, som han varierar under veckan.

– Vill man spå hittar man tid. Motivationen måste komma från dig, det får inte vara tvång det måste vara vilja. Motivationen för mig är att jag mår så mycket bättre. Den växer sig starkare hela tiden. Det är ett sätt att leva för mig, säger han.

Och följarna på Instagram kan följa hans träningsrutiner. Anledningen till att han berättar om sin träning är att han hoppas kunna få andra att röra på sig mer.

– Det är för att inspirera. Det är fantastiskt om jag kan bidra till att flera människor börjar träna, säger han.

 

https://www.instagram.com/p/BqPNThzAn_A/

Niclas Wahlgren: "En härlig bieffekt"

Att bli snygg är en mer en bieffekt än målet – för honom handlar träning om att må bra. Det handlar lika mycket om insidan som utsidan.

– Det är en härlig bieffekt att kroppen förändras. Det är det ju absolut. Men man får ju inte bara stirra sig blind på det då blir det så ytligt på något sätt och jag tycker inte att träning är ytligt. Det är något man får köpet, en vältränad kropp. Det är skönt att inte dölja något, säger han.

Niclas Wahlgren avslöjade nyligen att han lämnar radiostationen Rix FM och går över till konkurrenten NRJ, något som han ser fram emot mycket.

"Nu kan jag äntligen berätta! Jag har sagt upp mig på Rixfm!! Jag slutade för 1 månad sen men har inte kunnat säga något förrän nu pga kontraktet. Jag har haft 8 fantastisk år där och lärt mig oerhört mycket vilket jag är tacksam över! Det är också många underbara kollegor jag lämnar", skriver han på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BolXgR5gieI/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.