Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Niclas Wahlgrens insikt efter relationskrascherna: ”Vidrigt”

Se mer om händelsen
Niclas Wahlgren har kommit till insikt efter sin kraschade relationer. Foto: TV4.
Laila Bagge och Niclas Wahlgren var gifta i fem år. Foto: PETER ORTVIK / IBL

Efter flera kraschade förhållanden har han kommit till insikt.

Niclas Wahlgren läste en bok som fick honom att förstå vad han gjort för fel i relationerna.

”Nu har jag kommit så långt och jag är inte sån längre men det var en hemsk insikt, jag bara ”usch, den vill inte jag vara”, säger han i ”Älsklingspodden”.

Niclas Wahlgren, 54, har haft flera omskrivna relationer. För fem år sedan skilde han sig från Laila Bagge, 46, som han hade var gift med mellan 2010-2015. Tre år senare fann radioprofilen kärleken i fitnessprofilen Julia Friberg, 39, en relation som dock tog slut bara några veckor efter att det att den påbörjats. Nu har Niclas Wahlgren tänkt över sina tidigare relationer och kommit till insikt över sitt eget beteende. I podcasten ”Älsklingspodden” berättar han nu om tankarna.

– Oavsett om du blir lämnad eller lämnar så är det att det alltid takes two to tango, du är aldrig skuldfri. De grejerna måste du gå igenom själv. Om du blir lämnad inte bara den personens fel. Man måste tänka vad fasen har jag gjort, säger han i podcasten.

”Det var en hemsk insikt”

Tidigare har Niclas Wahlgren varit öppen med att han gått i terapi efter skilsmässan med Laila Bagge men nu berättar han också att han även tagit hjälp av en hel del böcker. I en av böckerna som han läst beskrivs en modell som förklarar hur man är som person i ett bråk med exemplen att reagera som en förälder, en vuxen eller ett barn.

– När jag läste den här förälder, vuxen, barn-modellen då upptäckte jag att herregud, jag är ofta ett barn. Jag svarar med ”ah men du då”, man känner sig anklagad så man svarar med samma mynt, säger han.

När Niclas Wahlgren insåg att han var mest lik barnet i modellen kände han skam.

– Jag tänkte det här, det är ju vidrigt. Det är inget man sitter och berättar om offentligt. Och speciellt inte i en podd. Men nu har jag kommit så långt och jag är inte sån längre men det var en hemsk insikt, jag bara ”usch, den vill inte jag vara”. Det är första steget till att förändra just den grejen i alla fall.

Omöjligt att förneka

Boken som han läste menar han var så konkret att det snabbt blev tydligt för honom vilken roll han hade och det var ingen idé att förneka.

– Om någon frågar dig något så kan du alltid tvinna på sanningen välja att inte tala sanning, men läser du och ställer frågan till dig själv är det helt omöjligt att ljuga, då förstår du vem du är.

Expressen har sökt Niclas Wahlgren.