Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Niclas Wahlgren lämnar Rix FM för konkurrenten

Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESS EERO HANNUKAINEN
Foto: MICHAELA HASANOVIC

Radioprofilen Niclas Wahlgren lämnar Rix FM och går över till konkurrenten NRJ.

Snart börjar han sitt nya jobb på kanalen – och berättar om beslutet i Aftonbladet. 

– De hade inte sett det komma och blev kanske lite besvikna. Men det släpper nog, säger han i tidningen. 

Efter flera år som radioprofil på Rix FM byter Niclas Wahlgren, 53, nu jobb – och går över till konkurrenten NRJ.

I Aftonbladet berättar programledaren om beslutet.

– De hade inte sett det komma och blev kanske lite besvikna. Men det släpper nog. Radiobranschen är liten, och vi kommer säkert jobba tillsammans igen någon gång framöver. Men jag är väldigt tacksam för alla år och för allt jag har fått lära mig. Det är också många underbara kolleger som jag lämnar. Men det är dags att gå vidare, och fortsätter:

– Det har varit både lätt och svårt. Men jag ville utvecklas och få ny energi, berättar han för tidningen.

Började på Lugna favoriter

Niclas Wahlgren började 2010 som programledare på Lugna Favoriter och gick sedan över till  RIX FM, men vill nu satsa på något nytt och i början av december kommer han att leda ett nytt eftermiddagsprogram.

"Det ska bli fantastiskt roligt att äntligen få börja jobba med det härliga gänget på NRJ! Jag ser också fram emot att få snacka med alla lyssnare igen, det är ju för dem jag sänder radio", säger Niclas Wahlgren i ett meddelande via NRJ.

På NRJ ser de fram emot att välkomna programledaren.

– Niclas är en fantastisk rekrytering till NRJ. Han är en stark personlighet som har en väldigt bra ton med lyssnarna. När vi sedan första augusti hörs över hela Sverige kommer Niclas med sitt positiva sätt och erfarenhet driva NRJ:s eftermiddagar framåt i samma härliga anda som han gjort de senaste åren på Rix FM:s eftermiddagar. Det har tills nu varit deras mest populära program, säger NRJ:s programchef Rickard Keilor.

Kollega med Laila Bagge

På Rix FM har Niclas Wahlgren varit kollega med sin exfru Laila Bagge, men enligt Niclas Wahlgren har det ingenting med beslutet att göra och att de har en bra relation. 

– Nej, det handlar absolut inte om det. Vi har inga problem med vår relation. Men det kan nog vara bra att byta arbetskamrater ibland i alla fall, säger han.

I ett inlägg på Instagram berättar Niclas Wahlgren själv:

"Nu kan jag äntligen berätta! Jag har sagt upp mig på Rixfm!! Jag slutade för 1 månad sen men har inte kunnat säga något förrän nu pga kontraktet. Jag har haft 8 fantastisk år där och lärt mig oerhört mycket vilket jag är tacksam över! Det är också många underbara kollegor jag lämnar", skriver han och fortsätter:

"Det finns många olika anledningar, men framförallt så ville jag utvecklas och få energi, och det får jag möjlighet till på mitt NYA jobb."

Martina Thun: "Ett jättestort steg"

Rix FM meddelade i förra veckan att de värvat Martina Thun som kommer att leda eftermiddagssändningarna i kanalen.

- Vi är otroligt stolta och glada över att få in Martina i vårt team. Hon är en stark personlighet med ett folkligt anslag som kommer att passa perfekt på RIX FM. När vi nu fått nationell täckning så kommer hon att kunna bidra med både kompetens och erfarenhet för att utveckla vårt utbud ytterligare, säger Christer Modig, VD för Nordic Entertainment Groups radioverksamhet.

Martina Thun ersätter Niclas Wahlgren i Rix FM.Foto: Pressbild/Rix FM

Martina Thun kommer från Sveriges Radio och har under många år var ankare för Morgonpasset i P3 och därefter P4 Direkt och Morgon på P5 Stockholm.

- Det är ett jättestort steg att byta kanal men jag är så himla glad över att få komma till just RIX FM! Och det ska bli så roligt att få hänga med lyssnarna på eftermiddagarna! Jag är jätteuppspelt och pirrig, men mest uppspelt, berättar Martina Thun i ett pressmeddelande.

Niclas Wahlgren kommer att sända sitt program mellan 14-18 och börjar den 3 december.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.