Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Niclas vändning i relationen med Laila efter uppbrottet: "Behöver inte hålla på"

Niclas Wahlgrens fem bästa träningstips.
Niclas Wahlgren.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Niclas Wahlgren.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Niclas Wahlgren.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Niclas Wahlgren.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Niclas Wahlgren och Laila Bagge träffades när båda var med i ”Let's dance” 2009.
Foto: TOMMY HOLL
1983 slog Niclas Wahlgren igenom i Staffan Hildebrands ungdomsfilm ”G”.
Foto: - - / OKÄND
Barnmusikduon Nicke och Mojje drog stor publik i början av 2000-talet – i år hade duon tänkt ställa sig på scen igen men spelningarna är uppskjutna.
Foto: FOTO: JENNY HALLENGREN/TV4 / TV4
2006 tävlade Niclas Wahlgren i Melodifestivalen med bidraget ”En droppe regn”.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Niclas Wahlgren grattades av systern Pernilla Wahlgren på 55-årsdagen. ”Min älskade storebror”, skriver hon på Instagram.
Foto: Instagram
1 / 10

Niclas Wahlgren fyller 55 år – men känner sig tjugo år yngre i både kropp och sinne.

Sex år efter den jobbiga skilsmässan från Laila Bagge är relationen fri från konflikter, han är på en bra plats i livet och öppen för att möta den stora kärleken.

– Mitt ex och jag har skilt oss – då behöver man inte hålla på att tjafsa om saker som man gör när man är tillsammans, säger Niclas Wahlgren.

Programledaren och artisten Niclas Wahlgren har fyllt 55 år i veckan och firat med middag på restaurang – ett av få besök i krogmiljö sedan coronavirusets utbrott. 

När Expressen får tag i Niclas Wahlgren väntar han in systern Pernilla Wahlgren som ska komma över till hans radhus på Lidingö med fika och present. 

Att bli 55 är inte laddat med någon betydelse för Niclas Wahlgren, han tycker att vi i Sverige är för fokuserade på siffror.

– Det är så typiskt svenskt att vara sifferfascist. Jag är inte det, ungefär lika lite som att jag ställer mig på en våg och väger mig. Det är hur man känner sig, det är egentligen ingen skillnad nu från när jag var 35, säger han.

https://www.instagram.com/p/CCbom3Vp3cW/?utm_source=ig_embed?hidecaption=true

Född optimist

Niclas Wahlgren fick sin första skådespelarroll redan som femåring, men det stora genombrottet var i Staffan Hildebrands ungdomsfilm ”G” 1983. Wahlgren har haft en lång karriär som artist, bland annat med barnmusikduon Nicke och Mojje, som återförenades tidigare i år. I dag är han radioprogramledare i NRJ och har nyligen blivit certifierad personlig tränare.

– Jag har haft förmånen att få leka väldigt mycket i mitt liv, det är få förunnat. Jag har aldrig känt att jag har gått till jobbet.

Att se saker från den ljusa sidan är en medfödd egenskap.

– Det är en hemlighet med att må bra. Livet är fantastiskt, det har jag tyckt ända sen jag föddes. När jag vaknar ligger jag nästan alltid på en sjua eller åtta på en tiogradig skala. Jag bestämmer mig: ”Fan vilken skön dag”. 

– Det har inte alltid varit en räkmacka. Men ofta kan en svacka vara väldigt bra, det finns ett ordspråk som heter ”if it’s don’t broken, why fix it”. Om allt går sönder ibland kan man laga det, och kanske göra det starkare. 

Relationen med Laila Bagge

Som 20-åring träffade Niclas Wahlgren kärleken i Mia Bodén, och han blev en ung pappa när sonen Tim föddes 1989. Det dröjde 22 år innan han blev pappa igen till sonen Kit, som han har tillsammans med ex-frun Laila Bagge. För sex år sedan blev Niclas Wahlgren lämnad av Laila Bagge, något han har beskrivit som sårande och tufft.

Mia Bodén har förblivit en god vän till familjen och i dag har Niclas Wahlgren också en bra relation med Laila Bagge. 

– Jag är glad för den andres skull. Allt handlar om att ens barn ska må bra. Det gör de om föräldrarna är lyckliga. Mitt ex och jag har ju skilt oss – då behöver man inte hålla på att tjafsa om saker som man gör när man är tillsammans. 

Ett råd Niclas Wahlgren har vid separationer är att undvika att bli irriterad på småsaker.

– Om ens ex beter sig underligt behöver det inte påpekas hela tiden, säg hellre ”ja ja” och släpp det. Det är inte min sak, vi är inte ihop längre. 

Oron för föräldrarna

Niclas Wahlgren växte upp på Norra Lagnö i Värmdö med föräldrarna Christina Schollin och Hans Wahlgren, och syskonen Peter, Pernilla och Linus Wahlgren.

Christina Schollin och Hans Wahlgren, som båda är över 80, är fortfarande fast i Spanien på grund av coronaviruset, och det har gått många månader sedan Niclas Wahlgren och familjen kunde träffa dem.

– Alla vi syskon tycker det är skönt att de har varit i Nerja, där det inte har varit någon större samhällsspridning. De sitter i värmen och lider inte. Men det är klart man haft en extra tanke på dem längtar efter att se dem, säger han.

Christina Schollin sa nyligen i en intervju att hon önskar att Niclas Wahlgren ska hitta kärleken, men oavsett är hon stolt över att hennes söner har blivit bra män.

– Jag vill ju att de alla ska finna lycka och harmoni i livet och hitta någon att leva med. Men om det så är med någon moatjé eller inte, så fixar de det för sig. Det har blivit bra människor av mina barn och det är det jag är gladast för, sa Christina Schollin.

Familjen Wahlgren-Schollin 1986 på trappan till huset på Norra Lagnö.
Foto: BERNT CLAESSON

Öppen för kärlek: ”Bra på att ta initiativ”

Niclas Wahlgren har inte officiellt haft någon ny kärlek vid sin sida sedan han skilde sig – men han är öppen för det.

– Kärlek är världens bästa uppfinning. Det ändras inte, en 14-årings kärlek är lika stark som en 80-åring som träffar någon ny och blir kär. 

– Jag lär mig och utvecklas hela tiden, oavsett om det gäller kärlek eller matlagning. Annars är du en stängd människa. Jag är otroligt öppen, en nyfiken jävel.

Niclas Wahlgren har fixat mycket hemma under coronatiden – här visar han upp sin nyinredda terrass. ”Jag är född i kräftans stjärntecken och gillar mitt hem”, säger han.
Foto: Instagram

Niclas Wahlgren är inte typen som sitter och väntar på att få inviter, om någon väcker hans intresse så har han inga problem att ta saken i egna händer.

– Jag är ganska bra på att ta initiativ själv om jag vill göra det.

Om det finns någon speciell just nu, så är det ingen Niclas Wahlgren är redo att presentera.

– Jag är så öppen med allting, så vare sig jag har någon eller inte så är det är min lilla fina ask som jag vill ha för mig själv.


Det här är Niclas Wahlgren

Ålder: 55.

Familj: Sönerna Tim, 30, och Kit, 8.

Yrke: Programledare, artist och skådespelare.

Bor: I radhus på Lidingö utanför Stockholm.

Aktuell: Programledare i NRJ, tidigare i år återförenades Nicke och Mojje, barnmusikduon består av Niclas Wahlgren och Morgan ”Mojje” Johansson.

https://www.instagram.com/p/CBcvSf4J0lp/
Se film från festnatten: ”Här har man inte följt rekommendationerna”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.