Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Newkids kärlekslycka med flickvännen – insikten i livet

Newkid berättar i ”Så mycket bättre” om tuffa tiden utan musiken.
Ännu har han inte kunnat genomföra sin planerade arenakonsert.
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Alexander ”Newkid” Ferrer släpper sitt fjärde album på fredag.
Alexander ”Newkid” Ferrer och flickvännen Sonia Mehdizade har flyttat ihop.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Foto: TV4 / TV4

Drömmen om att kunna göra arenakonserter gick först i uppfyllelse efter succén i ”Så mycket bättre” – men krossades snabbt av en pandemi.

Två år senare väntar ”Newkid” fortfarande på att få träffa sin publik.

Samtidigt väntar nu en ny skiva och på ett privat plan har artisten tagit nästa steg med sin flickvän när de nu flyttat ihop. 

– Det finns spår av den känslan och den relationen i låtarna också, berättar artisten. 

Alexander ”Newkid” Ferrer, 31, slog igenom för den breda publiken under sin medverkan i ”Så mycket bättre” 2020. Men när hans fjärde album släpps på fredag har han fortfarande inte fått träffa sin nya publik. 

– Min publik har fem-sex gånger dubblats men jag har inte träffat dem än. Jag har inte fått känna på den där energin. Det är jättekonstigt vakuum.

Men trots att arenakonserterna skjutits fram i tiden känner ”Newkid” att låtskrivandet indirekt har påverkats av hans stora genombrott.

– När jag blundar så har jag sett Avicii arena, att jag står i arenan och kollar ut och känner så här: ”Hur vill jag att det ska låta när jag väl står här?”

Lärt sig hantera utbrändhet

De ständigt framskjutna arenakonserterna har dock gett honom tid att skriva ny musik, och reflektera. Omslaget på det nya albumet pryds av föräldrarna som han tillägnat låten ”Aldrig haft något annat val”. 

Men låten handlar även om hur han kände sig tvungen att återvända till musiken efter sex års ofrivillig paus.

– Jag har mina föräldrar på omslaget för jag känner att dom har tagit lite samma val i liknande situationer där det finns en röst inuti dig, en instinkt, som säger att du borde gå åt det här hållet. I sex år gick jag åt det där hållet i stället, och det var inge bra. Men när jag då följde den här instinkten och gjorde det som att jag inte hade något annat val då föll alla bitar på plats.

Men drivkraften att helhjärtat ägna sig åt musiken har sina nackdelar.

– Det leder ju också till att man kan bli utbränd och där har jag varit många gånger utan verktygen att ta mig ur det. Men det är en sak som jag kände att jag lärde mig under pandemin, hur viktigt det är att ta hand om sig själv.

Samarbetar med Ana Diaz

Medverkan i ”Så mycket bättre” gav inte bara en skjuts för karriären, Alexander Ferrer lärde också känna låtskrivaren och artisten Ana Diaz, 44. Hon blev en av de första som han släppte in i sitt låtskrivande, när de inför det nya albumet skrev låten ”Ingen luft mellan oss”.

– Det kändes tryggt att snacka om saker. Vi försökte hitta det där gemensamma. Det här problemet vi har att man kanske glider ifrån varandra som par. Vi försökte hitta varandra i det, vad vi båda relaterar till. Det är en konversation som blir en låt, inte så mycket att det behöver vara på ett visst sätt.

Flyttade ihop med flickvännen

Förra året flyttade Alexander Ferrer tillsammans med sin sambo Sonia Mehdizade efter att ha varit i tillsammans men bott separat i två år. De skaffade även hundvalpen Ralph som syns i musikvideon till ”Vänner”.

 – Det har hänt massa saker under de här två åren som har påverkat musiken också. Och det har ju bland annat varit olika relationer till vänner men också min relation till min tjej och att vi nu har flyttat ihop tillsammans. 

Det nya albumet ”Vi” släpps fredag den 21 januari och den efterföljande arenakonserten i Avicii Arena är nu framskjuten till 26 mars.

Newkids miljonförlust

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.