Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Netflixfilmen kritiseras för att romantisera kidnappning

Fem smarta knep för Netflix-älskaren
Filmen får mycket kritik.Foto: Skärmdump/Youtube / Skärmdump/Youtube

Den polska filmen ”365 DNI” har snabbt blivit en av de mest populära nya filmerna på Netflix.

Men nu kritiseras filmen för att romantisera kidnappning, skriver Fox News.

Filmen ”365 DNI” baseras på författaren Blanka Lipińskas novell med samma namn och handlar om Laura, spelad av Anna Maria Sielucka, och maffiabossen Massimo, spelad av Michele Morrone.

Laura reser till Sicilien för att rädda sitt förhållande. Där blir hon kidnappad av Massimo, som ger henne ett år att bli kär i honom.

Filmen har snabbt klättrat upp på Netflix lista bland de mest sedda filmerna, men samtidigt riktas skarp kritik mot den polska filmen.

365 DNI kritiseras

De kritiska rösterna menar att filmen romantiserar kidnappning och ”Stockholmssyndromet”, alltså att man mot sin vilja utvecklar en relation till förövaren, skriver Fox News.

”I filmen 365 DNI romantiserar Netflix Stockholmssyndromet. Jag kan inte nog uttrycka alla fel i den här filmen/boken är.”, skriver en användare på Twitter.

”Snälla kom ihåg att det är stor skillnad mellan fantasi och verklighet. Om du är en man, snälla få inga idéer. Ingen tjej vill bli kidnappad och tvingad till att bli kär”, skriver en annan.

Två av många kommentarer om filmen.

Netflix har ännu inte kommenterat kritiken, enligt Fox News.

Netflix bryter med "House of Cards"-stjärnan

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.