Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Netflix tvingas radera scen ur ”Squid game”

”Squid game” toppar Netflix lista över de mest sedda serierna i Sverige just nu.
Foto: Netflix

En privatperson i Sydkorea har blivit nedringd av tusentals Netflix-tittare efter en scen i första avsnittet av ”Squid game”.

Nu tvingas streamingjätten att klippa bort scenen.

Vi vill varna för eventuella spoilers i texten.

Brukar du sträckkolla på serier?

”Squid game” är Netflix mest sedda serie i över 90 länder världen över och är på god väg att bli streamingplattformens mest framgångsrika – någonsin.

Många har med andra ord sett serien, vilket har tvingat Netflix att klippa bort en kort scen i det första avsnittet. Anledningen är att det syns ett telefonnummer i bild och i efterhand har det framkommit att numret tillhör en privatperson i verkliga livet.

Visitkortet visar ett riktigt telefonnummer.
Foto: Netflix

Telefonnumret står skrivet på ett visitkort som huvudkaraktären Seong Gi-hun får av en mystisk man på tunnelbanan i första avsnittet.

”Vi jobbar på att lösa problemet tillsammans med produktionsbolaget, vilket inkluderar att klippa i scener med telefonnummer”, säger en talesperson för Netflix till brittiska Independent

Tusentals samtal varje dag

Tydligen ska flera tittare, kanske inte helt oväntat, ha testat att ringa det aktuella telefonnumret. 

Personen som innehar numret i fråga säger till sydkoreanska Money today att han får motta en ”oändlig” mängd antal samtal och meddelanden sedan serien släpptes den 17 september. Närmare bestämt runt 4 000 samtal – dagligen.

– Det har nått en punkt där folk av nyfikenhet hör av sig dag och natt. Det dränerar mitt telefonbatteri och telefonen stängs av, säger personen till Money today och fortsätter:

– Först förstod jag inte varför, sedan sa en kompis att mitt nummer kom ut i serien.

Stämmer Netflix

”Squid game” har även lett till att Netflix nu stäms av ett sydkoreanskt bredbandsföretag.

Anledningen?

Så många tittar på serien att deras nätverk kräver mer data än vanligt, vilket leder till ökade kostnader för företaget.

Enligt Netflix håller man just nu på att ta ställning till bredbandsföretagets stämningsansökan, enligt amerikanska CNBC.

Misstag i Netflix-succén ”Squid game” • Får 4 000 samtal och sms per dag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.