Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Netflix stora chans till revansch på tv-galan

”Bridgerton” som är nominerad i kategorin ”bästa drama”.
Foto: LIAM DANIEL / AP TT NYHETSBYRÅN
Även ”The Crown” är nominerad i kategorin ”bästa drama”.
Foto: DES WILLIE / NETFLIX
”Emily in Paris” är nominerad i kategorin ”bästa komedi”.
Foto: COURTESY OF NETFLIX / STELLA PICTURES/PACIFICCOASTNEWS/AVALON.RED B4

I kväll är det dags för årets Emmygala. 

Nu har Netflix chans att ta hem efterlängtade priser i de prestigefyllda kategorierna ”bästa drama” och ”bästa komedi” – i vilka de aldrig tidigare vunnit.

Netflix har det senaste årtiondet producerat många originalserier som gjort stor succé. Inför årets Emmygala som hålls natten till måndag har giganten blivit nominerade i flera olika kategorier.

Trots att Netflix varit nominerade flera gånger tidigare har de aldrig tagit pris i de två mest prestigefyllda kategorierna; ”bästa drama” och ”bästa komedi”. 

I dramakategorin är ”The Crown” och ”Bridgerton” två starka kandidater och på komedisidan är ”Emily in Paris”, ”The Kominsky Methodoch” och ”Cobra Kai” nominerade. 

Tidigare förluster 

Netflix har tidigare år hoppats på att ta hem statyetter för flera av sina dramaserier. Populära serier som ”House of Cards”, ”Stranger Things” och ”Ozark” har förlorat mot bland andra ”Breaking Bad” som vunnit två gånger och ”Game of Thrones” som kammat hem hela fyra vinster. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.