Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Netflix stäms – efter den nya succéserien

Vi kommer att se över kravet som SK Broadband har lämnat in mot oss, säger en Netflix representant till TV-kanalen CNBC.
Den blodiga, våldsamma serien ”Squid game” har varit framgångsrik för Netflix.
Foto: Netflix
HoYeon Jung är en av huvudrollsinnehavarna i ”Squid game” på Netflix.
Foto: Netflix

Netflix ser just nu över en stämningsansökan från ett sydkoreanskt bredbandsbolag.

”Squid game” ligger överst på topplistan över de mest sedda serierna på Netflix i Sverige för tillfället.

Ja, den sydkoreanska serien har varit en omedelbar succé för Netflix. Streamingtjänstens chefer spår att den kan bli plattformens mest framgångsrika serie någonsin – engelskspråkiga serier inkluderade.

Och på hemmaplan, i Sydkorea, har den också skapat rabalder.

Bredbandsföretaget SK Broadband har nämligen stämt Netflix i spåren av den stora succén, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Anledningen? Serien är så populär att deras nät blir överbelastat, och kräver mer data än vanligtvis, vilket bidrar till ökade omkostnader för företaget.

Nu kräver man att Netflix – som efter Youtube drar näst mest internettrafik i Sydkorea – kompenserar bredbandsföretaget ekonomiskt.

– Vi kommer att se över kravet som SK Broadband har lämnat in mot oss. Under tiden söker vi efter en dialog och att utforska sätt att jobba med SK Broadband för att säkerställa en felfri streamingupplevelse för våra gemensamma kunder, säger en representant för Netflix till tv-kanalen CNBC.

Matilda från svenska serien ”Threesome”: ”Det var jobbigast med sexscenerna”:

Matilda Källström gör sin första stora roll som ”Siri” i Viaplays serie.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.