Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Netflix höjer nu priset – streamingjättens förklaring

Di TV rapporterade i september om ett riktigt storköp av Netflix.
Streamingjätten Netflix höjer nu sitt premiumabonnemang med 20 kronor. Serien ”You” är en av de populära serierna man kan se.Foto: Beth Dubber/Netflix
Filmen "The Irishman" med bland annat Joe Pesci och Robert De Niro finns bland annat på Netflix.Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Netflix-serien ”Störst av allt” gjorde succé.Foto: JOHAN PAULIN / NETFLIX
Serien ”Stranger thing” är en av Netflix mest populära serier. Foto: Netflix / Netflix
Netflix. Foto: PATRICK SEMANSKY / AP TT NYHETSBYRÅN

Netflix höjer priset på sitt premiumabonnemang med 20 kronor.

Abonnemanget har fram till i dag kostat 139 kronor, men höjs nu till 159 kronor.

Höjningen motiveras av att Netflix har gjort ”tunga investeringar i innehåll”, rapporterar TT.

Prishöjningen gäller endast Netflixs premiumabonnemang, som tillåter användare att streama på fyra olika skärmar samtidigt.

– Vi höjer våra priser då och då för att möta de stora investeringar som vi har gjort i nya tv-serier och filmer, men även för att förbättra vår produkt, säger Anoek Eckhardt, kommunikationsansvarig för Netflix i norra Europa i ett pressmeddelande.

Kunderna kommer att så besked

Höjningen gäller omedelbart för nya kunder, men det är ännu inte klart när nuvarande premiumkunder kommer att få hem en högre räkning.

Redan befintliga kunder kommer att meddelas per mejl en månad innan prishöjningen genomförs för dem, skriver Netflix.

Bas- och standardabonnemangen, där man kan se på en respektive två skärmar samtidigt, kommer inte att höjas.

Netflix succésaga

Streamingjätten Netflix är ett amerikanskt företag som grundades redan 1997, men etablerades i Norden först 2012. I dag är det en av de populäraste streamingtjänsterna i Sverige. 

Företagets framgång bygger till stor del på algoritmer. Redan 2013 producerade Netflix sin första originalserie utifrån data som samlats in baserat på sina användares tittarmönster. Slutprodukten blev ”House of cards” med Kevin Spacey i huvudrollen – och serien gjorde mycket riktigt succé.

På senare tid har Netflix även blivit en storspelare i filmvärldens finrum. I fjol kammade originalfilmen ”Roma” hem tio Oscarsnomineringar. I år har streamingjätten lyckats att kamma hem över 20 Oscarsnomineringar med produktioner som ”Marriage story” och ”The Irishman”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.